BIST 10.275
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.407,67
HABER /  SAĞLIK

62 tiryakiye, 31 işletmeye para cezası kesildi

4'er kişilik sağlık timleri sadece Kırşehir'de 1 ay içinde yasağa uymayan 62 tiryakiye ceza kesti. 31 işletme de cezalardan payını aldı.

Abone ol

Kırşehir'de sigara yasağının kapsamının genişletilmesinin ardından yapılan denetimlerde yasak yerde sigara içen 62 kişiyle, yasak yerde sigara içilmesine göz yuman 31 işletmeye ceza kesildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Albeni, yaptığı açıklamada, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 4'er kişiden oluşan 8 ekip kurduklarını, ekiplerin 1 ayda yaptığı denetimlerde ''yasak yerde sigara içen'' ya da ''yere izmarit ve sigara kutusu atan'' 62 kişiyle ''sigara içilmesine izin veren'' 31 işletmeye cezai işlem uygulandığını belirtti.

Ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını bildiren Albeni, ''Yasağın kapsamının genişletilmesinin üzerinden 1 aylık geçti. Ekiplerimiz bu sürede, yasağa uymayan davranışlarda bulunan kişilere ve işletmelere gerekli uyarıları yaptı. Ancak tekrar eden durumlar karşısında cezai işlem uygulandı'' dedi.


Yasak yerde sigara içen kişiye ve buna izin veren iş yerlerine uygulanan cezanın 560 TL'den başlayıp 5 bin 600 TL'ye kadar çıktığını belirten Albeni, içilen sigaraların izmaritleriyle, paketlerinin rastgele atılmasının da ceza kapsamında bulunduğunu kaydetti.

Albeni, bu tür durumların tespit edilmesi durumunda ilgili kolluk kuvvetlerinin, zabıtanın ya da polisin ceza kesmeye yetkisinin bulunduğunu hatırlattı.