BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  POLİTİKA

Gerilen siyasete üslup uyarısı

Kürt açılımında iktidar ile muhalefetin sert üsluplu kavgası, Saadet Partisi lideri Kurtulmuş'tan uyarı aldı..

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, demokratik açılım sürecinde Başbakan ve muhalefet partilerinin liderlerinin üsluplarına dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, ''Oyun oynamıyoruz, laf olsun diye de bu konuyu konuşmuyoruz'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

LAF OLSUN DİYE KONUŞMASINLAR

Kürt açılımı konusunda ne yapılacağından ziyade nasıl yapılacağının konuşulmasının önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, ''Herkesin sözlerine, söylemlerine, tavırlarına dikkat etmesi lazım. Biz bu konunun hiçbir şekilde bir rant konusu olmayacağını düşünüyoruz. Bu konu hiçbir şekilde bir siyasi risk olarak da görülemez. Başta Sayın Başbakan ve ana muhalefet partisi olmak üzere, muhalefet partilerinin liderleri de öncelikli olarak üsluplarına dikkat etsinler. Oyun oynamıyoruz, laf olsun diye de bu konuyu konuşmuyoruz'' dedi.

BAŞBAKAN KAVGA EDEREK Mİ ÇÖZECEK?

''Kimseyle konuşmam, kimseyle muhatap olmam'' gibi tavırlardan kaçınılmasını tavsiye eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Başbakan, 'Bu konuyu biz Sayın Bakan'la görüşüyoruz' dedi. Görüşmeden sonra bunu kamuoyuyla paylaştı. Bu konunun muhatabı kim? Muhatabı bütün millet, bir grup, bir parti, bir çevre değil. Peki bunun sorumlusu kim? Bu süreci kim yürütecek ve kim sorunun çözümü için hukuki yolları başlatacak? Bunun sorumlusu devlettir. Peki nerede çözecek bu sorunu? Sokakta mı çözecek? Kavga ederek mi çözecek? Basın toplantılarıyla mı çözecek? Hayır. Bu sorunu çözeceğimiz yer TBMM'dir.''