BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

62. Hükümet Programı! Bülent Arınç açıklama yapıyor

62. Hükümet Programı görüşmeleri bugün yapıldı. Parti grupları adına yapılan konuşmaların ardından Bülent Arınç değerlendirmede bulunuyor...

Abone ol

Meclis Genel Kurulunda 62. Hükümet Programı görüşüldü. Siyasi parti grupları adına yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç eleştirilere cevap veriyor...

Hükümet programı üzerindeki görüşmeler için TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde toplandı.

Görüşmelerde ilk sözü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan aldı. 

Bülent Arınç'ın konuşmasından satır başları: 

Kamer Genç bildiğiniz gibi her  zamanki çirkin uslubuyla burada bir konuşma yaptığını iddia ediyor. Ben guruplar adına konuşan arkadaşlarımın konuşmalarına saygı duyuyorum. 

Bu görüşmeler sırasında sayın Kürkçü, bize güvenmediğini bildirdi. Sayın Halaçoğlu, yeni hükümet iyi işler yaparsa yanlarında oluruz diyerek destek verdi teşekkür ediyorum.

Sayın Başbakanımız 1 Eylül günü hükümet programını sizlere takdim etti. Sayın Kılıçdaroğlu'nun neden bugün burada olmamasına bir bahane bulabilirsiniz. 

Bir Başbakanın bugün buraya geç gelmesini eleştiri konusu yapabilirsiniz ama bugün burada konuşma yapacak olan benim. Notlarımı aldım bunun bir eleştiri konusu yapmamızını dilerdim

Ak parti iktidarları devam ediyor. Bu Ak Partinin 5. hükümeti.  

Şimdi hükümet programı üzerindeki müzakeleri yaparken şüphesiz 62. hükümetin Başkanı değişmiştir ve geçtiğimiz 4 hükümetin devamıdır.

Ancak şuanda yeni bir Hükümet programı ile karşınızda bulunuyoruz.

Bazı arkadaşlarımız yeni hükümetin cok kısa süreli işleyeceğiniz düşünebilirler. Ancak bu hükümet 2015 seçimlerinide kazanacak bir hükümettir.

2015'te kısmet olursa yeniden iktidar olursak 2019'a kadar çok şeyler değiştireceğiz.

62. HÜKÜMETİN VİZYONU

Paralel yapılanma bugün Türkiye için gerçektir. Bugün sayın Hurşit Güneş, benim bir televizyon konuşmamdan bashetti. Elbet doğrudur. Ama insanın namusu konuştuğu sözleridir ve bu sözlerin arkasında durmalıdır.

İster adına cemaat diyelim, ister hizmet hareketi olsun her gittiğim yerde yurt dısındaki okulların ne kadar faydalı olduğunu söyledim. 

Bu siyasi tavırlarından dolayı biz onları eleştirmiş yok saymış değiliz. 

30 senedir bu camianın içindeyim 17 Aralık gelene kadar ben ağızlarından yolsuzluk kelimesi duymadım. Bir emniyet mensubu ne zaman operasyon yapılacağını internetten duyuruyor ve PR çalışmaları yapılıyor ve CHP bununla şov yapıyor.

17 Aralık bu hükümeti devirmek adına yapılmıştır.