BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Onların tek istediği torunlarını okutmak

Adıyaman’da torunlarını okutmaya çalışan yaşlı çift, hastalıklar ve imkansızlıklarla mücadele ediyor. <br/>Adıyaman’da 6 çocukları bulunan 7...

Abone ol

Adıyaman’da torunlarını okutmaya çalışan yaşlı çift, hastalıklar ve imkansızlıklarla mücadele ediyor.
Adıyaman’da 6 çocukları bulunan 75 yaşındaki Hamit Bozkurt ile 70 yaşındaki Fatma Bozkurt kısıtlı imkanlarla sağlık sorunlarıyla mücadele ederken, kendileriyle birlikte yaşayan torunları ise masrafları karşılanamadığı için okula gidemiyor.
Yaşlı çiftin çocuklarından H.Bozkurt’un bir kavgaya karışarak bir kişinin ölümüne neden olup daha sonra tutuklanması ile aile dağılmaya başladı. H. Bozkurt’un öldürdüğü kişinin yakınlarından korkan Bozkurt ailesinin bütün çocukları, yaşanabilecek olaylara karşı eşlerini ve çocuklarını bırakarak kaçtı. Kaçan Bozkurt ailesinin çocukları bir daha geri dönmezken, yaşlı çift imkansızlıklar içerisinde yaşamaya başladı. Bir yandan maddi imkansızlıklar bir yandan da hastalıkla savaşan yaşlı çift, torunları ve gelinlerine de bakamaz hale geldi.
Çocuklarından bir daha haber alamadıklarını belirten Hamit Bozkurt, “Çocuklarımdan H. Bozkurt, bir kavga olayında birinin ölümüne neden oldu ve tutuklandı; 2 yıldır cezaevinde yatıyor. Diğer 5 çocuğum evli ve her biri 3-4 çocuk sahibiydi. Onlar da yaşanan bu kavga sonrası ölen tarafından yakınlarından korkarak her biri bir yere gitti. Bir daha 5 çocuğumdan haber alamadım. Çocuklarım kaçtı gitti, bizlere ise torunlar ve gelinler kaldı. Zar zor yaşamaya çalışıyoruz. Her ikimiz de yaşlı ve hastayız, ilaç bile alamadığımızdan hastalık her geçen gün ilerliyor. Komşuların getirdiği yemek ile karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Başımıza gelenler düşmanımızın başına bile gelmesin. Çok zor ve çaresiz durumdayız” şeklinde konuştu.

"DEFTERİM, KALEMİM YOK, ÖĞRETMEN KIZIYOR"
12 yaşındaki Nuran Bozkurt ise, defter ve kaleminin olmamasından dolayı öğretmenin kendisine kızdığını, o yüzden okula gidemediği anlatarak, “Maddi imkansızlıklar içerisinde yaşıyoruz. Ninem ve dedemle kalıyorum ama onlar da oldukça yaşlı ve hastalar, zar zor geçiniyoruz. Okula gidemiyorum çünkü defterim, kalemim, okul eşyalarım yok. Onları almamız için ise paramız yok. Öğretmen kızıyor defter ve kalem olmadığı için. O yüzden okula gitmiyorum. Yardım istiyoruz” dedi.

"ARKADAŞLARIMIZ GİBİ OKUMAK İSTİYORUZ"
10 yaşındaki Nur Evşan Bozkurt ise, arkadaşları gibi okula gitmek istediklerini, yardıma muhtaç olduklarını söyledi. Okula gitmek için canını vereceğini söyleyen küçük kız, “Okula gidemiyoruz. Arkadaşlarımız okula gittikleri zaman arkalarından bakıp duruyoruz. Yardıma muhtacız. Bizlerin yemeğini çoğu zaman komşularımız getiriyor. Babam yok haber alamıyoruz, annem ve kardeşlerimle beraber dedemlerde kalıyoruz. Onlar da yaşlı, onlar da bizim gibi zor durumda. Artık ben de okumak istiyorum. Ben de arkadaşlarım gibi okula gitmek istiyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)