BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

6 kızı kaçırıp aylarca taciz etti

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Belçika canisinin tahliye başvurusu kabul edilmedi

Abone ol

Belçika'da 1996 yılından beri tutuklu bulunan, 4 çocuk katili, işkence ve tecavüz suçlarından ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen, 'Belçika Canisi' olarak tanınan Marc Dutroux'un erken tahliye başvurusu kabul edilmedi.

AYLARCA TACİZ ETTİ

Marc Dutroux, Brüksel'e 60 kilometre uzaklıktaki evinin mahzenine kapattığı 8-19 yaşındaki 6 kız çocuğunu aylarca taciz ederken onlara işkence yaptı. Bu kızlardan 4'ünün öldürdüğü ortaya çıktı. Dutroux 1996 yılında tutuklanırken 2 kız kurtarıldı.

Belçika'da 17 yıldan bu yana tutuklu bulunan Marc Dutroux, erken tahliye isteminde bulundu. Pedofili, adam kaçırma ve cinayet suçlarından ömür boyu hapis cezası bulunan Marc Dutroux’un elektronik kelepçeli ev hapsi istemi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme heyeti Dutroux’un, rehabilitasyon umudu olmadığını, tekrar suç işleme riskinin çok yüksek olduğunu belirterek ev hapsinin uygulanamayacağını açıkladı.

İKİSİ SAĞ KURTARILDI

Dutroux 1996 yılında yakalanıncaya kadar 8-19 yaşlarındaki 6 kız çocuğunu aylarca evinin mahzenine kapatmış ve tecavüz ederken bu kızlardan sadece ikisini sağ kurtarabildi. Dutroux’nun eski eşi ve suç ortağı Michell Martin 16 yıl tutuklu kaldıktan sonra geçen yıl şartlı salıverildi. Belçika yasalarında bir mahkuma verilen cezanın 3'te 1’ini tamamlaması halinde tahliye edilebiliyor.