BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Öğüt'ten Kuran'lı makarna yemini

CHP'li Ensar Öğüt hayvanların önüne makarnayı kendisinin koymadığını ispatlamak için bakın ne yaptı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Saman bulamayan besici hayvanına makarna yediriyor" diyen ve Erzurumlu besicilerin sıkıntılarını anlatan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in "Makarnayı yanında götürmüş" tepkisi üzerine tekrar Erzurum'a geldi.

Şenkaya ilçesine bağlı Akşar beldesine giden Öğüt, hayvanlarına makarna yediren Bülent Aktürk'ün daha sonra bunu inkar ettiğini, bunun nedeninin de hükümet ve Tarım Bakanlığı'nın bürokratlarının baskısı olduğunu söyledi. CHP Milletvekili Öğüt, besicinin kendisiyle görüşmek istememesi üzerine bir kahvede Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağına el basıp, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim makarnayı ben getirmedim." dedi.

Ensar Öğüt, 22 Ocak tarihinde Erzurum'un Narman ve Şenkaya ilçelerini gezdi. Bölgedeki saman sıkıntısını gündeme taşıyan CHP Milletvekili Öğüt, Şenkaya'ya bağlı Akşar beldesinde Bülent Aktürk'ün daveti üzerine ahırına girdi. Yem sıkıntısını göstermek için ahırda hayvanlara eliyle makarna yediren Öğüt, çekilen fotoğrafı da TBMM'deki konuşmasında gösterdi.

Öğüt'ün, "Saman bulamayan üreticiler hayvanlarına makarna yediriyor" diyerek gösterdiği fotoğraflara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tepki gösterdi. Bakan Eker konuyu mahkemeye taşıyacağını belirterek, CHP'li Öğüt'ün makarnayı yanında götürdüğünü iddia etti.

KUR'AN VE BAYRAK ÜZERİNE YEMİN ETTİLER

Yaşanan bu tartışmaların ardından, CHP Milletvekili Ensar Öğüt, söylediklerinin doğru olduğunu ispatlamak için bugün CHP Erzurum İl Başkanı Fehmi Bedir ve partilileri ile birlikte Şenkaya ilçesine bağlı Akşar beldesine giderek, geçen ocak ayında ahırına girdiği besici Bülent Aktürk ile görüşmek istedi. Ancak Aktürk, Öğüt ile görüşmek istemedi. Bunun üzerine Ensar Öğüt, gittiği bir kahvehanede basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını masaya koyup, olay günü yanında bulunan ve hayvanlarına makarna yediren Bülent Aktürk'ün şikayetlerine şahitlik edenlerle birlikte yemin etti.

Milletvekili Öğüt, "Yemin ediyoruz ki o gün ne biz yanımızda makarna getirdik ne de hayvanlara yedirdik. O gün besicilik yaptığını söyleyen Bülent kardeşimiz kendisi bizi ahırına götürdü ve evinde pişirdiği makarnayı hayvanlarına yedirdi. Biz de bu sorunu Meclis'e taşıdık. Bülent Aktürk baskı altında kalarak hayvanlarına makarnayı yedirdiğini inkar etmiştir. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki makarnayı ben getirmedim. Ey Tarım Bakanı, besici perişan... Hayvanına makarna yediriyor. Bize iftira atmayı bırakın da bu çaresiz insanlara çözüm bul." dedi.

BAKANLIK BÜROKRATLARI TEHDİT ETTİ İDDİASI

Yapılan açıklamaların ardından kahveye gelen Bülent Aktürk'ün ağabeyi Ahmet Aktürk, Milletvekili Ensar Öğüt ile görüştü. Ağabey Aktürk, kardeşinin cahil olduğunu ve ne söylediğini bilmediğini söyledi. Aktürk, Milletvekili Öğüt'e, "Yaşanan bu olaylardan dolayı annem kalp krizi geçirdi. Kardeşimi baskı altına alan yok. Kimse burada şov yapmasın." diye konuştu. Bunun üzerine Milletvekili Ensar Öğüt, "Biz burada şov yapmaya değil hakkımızı aramaya geldik. Ben bir milletvekiliyim üzerimize atılan bir suç var. Onu aydınlatmaya geldik. Gerekirse bu hakkımı kanun yolu ile de arayacağım. Bakan Eker'i ve Bülent Aktürk'ü de mahkemeye vereceğim." diye konuştu.