BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

6 kişinin katiline 6 kez müebbet!

Elazığ'da 6 kişiyi öldüren sanığa 6 kez müebbet hapis cezası verildi.

Abone ol
Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde 6 kişinin öldürüldüğü, 7 kişinin yaralandığı olaya ilişkin davada yargılanan sanık, 6 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 80 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Haşim Yükselen ve avukatları hazır bulundu. Diğer sanık Naim Yükselen ise, Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi dolayısıyla duruşmaya katılmadı.
 
Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasının ardından sanık Haşim Yükselen'i dinledi.
 
Savunmasında, suçu kendisinin değil, oğulları Naim ve Metin'in işlediğini ileri süren Yükselen, ''Ben yanlarındaydım, havaya ateş ettim. O kişiler malımıza göz koymuştu. Malımızı kurtarmak için hareket ettik. Diğerlerine de attığımız atışlar değmiş'' dedi.
 
Mahkeme, sanık Haşim Yükselen'i 6 kişiyi tasarlayarak öldürme suçundan 6 kez ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle 80 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. 
 
Diğer sanık Naim Yükselen hakkında ise, ''mevcut raporlara göre sanığın cezai ehliyetinin olmaması' gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığı, yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınması kararını veren mahkeme heyeti, dava süresi içerisinde vefat eden sanık Metin Yükselen hakkında açılan davaların düşmesini kararlaştırdı.
 
OLAY
 
Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde, 21 Temmuz 2009'da akli dengelerinin yerinde olmadığı öne sürülen Haşim Yükselen (54) ile oğulları Metin (30) ve Naim (18) köylerindeki 6 kişiyi silahla öldürmüş, 7 kişiyi de yaralamıştı.
 
Olaydan sonra firar eden zanlılar, 22 Temmuz'da jandarmanın operasyonu sonucu kırsal alanda yakalanmıştı.
 
Böbrek rahatsızlığı belirlenen sanıklardan Metin Yükselen, 25 Haziran 2010'da tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ölmüştü.