55 milyon dolarlık yalıya en zengin Türk talip oldu! Bakın ne kadar teklif verdi

Yağcı Hacı Şefik Bey Yalısı için 11,3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin Türkü olarak gösterilen Hamdi Ulukaya teklif verdi. Yalı aylar önce 70 milyon dolara satışa çıkarıldı. Bu rakamdan alıcı çıkmaması üzerine bir emlak şirketiyle anlaşmaya varıldı ve satış fiyatı 55 milyon dolara düşürüldü.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş
55 milyon dolarlık yalıya en zengin Türk talip oldu! Bakın ne kadar teklif verdi

Kanlıca’da bulunan ve Faruk Yalçın’ın 2008’deki vefatına kadar yaşadığı yalı, mirasçıları tarafından satışa çıkarıldı. İlk olarak 70 milyon dolar talep edilen yalının fiyatı alıcı çıkmayınca 55 milyon dolara, bugünkü kurla yaklaşık 2 milyar 680 milyon liraya indirildi.

55 MİLYON DOLARLIK YALIYA KİM TALİP OLDU?

Sabah'tan Bülent Cankur'tun haberine göre, yalının talibi, 11,3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin Türkü olarak gösterilen Hamdi Ulukaya oldu. ABD’de yaşayan ve sahibi olduğu yoğurt markasını Türkiye’ye de taşımak istediğini belirten Ulukaya’nın, İstanbul’da daha fazla zaman geçireceği için kentte ev arayışına başladığı aktarıldı.

Ulukaya’nın İstanbul’daki arayışında yalıda yaşamayı tercih ettiği ve bu kapsamda Yağcı Hacı Şefik Bey Yalısı’nı gezdiği belirtildi. Yalı hakkında ayrıntılı bilgi alan Ulukaya’nın mülkü beğendiği ve ardından teklifini ilettiği kaydedildi.

55 MİLYON DOLAR İSTENİYOR

Faruk Yalçın’ın mirasçıları olan ilk evliliğinden çocukları Osman, Hatice, Ayşe ve İsmail Yalçın ile ikinci evliliğinden olan Süreyya Yalçın, yalıyı aylar önce 70 milyon dolara satmaya çalıştı. Bu rakamdan alıcı çıkmaması üzerine bir emlak şirketiyle anlaşmaya varıldı ve satış fiyatı 55 milyon dolara düşürüldü. Bugünkü kurla yaklaşık 2 milyar 680 milyon liraya karşılık gelen satış bedeli üzerinden alıcı arayışı sürerken Hamdi Ulukaya’nın teklifi gündeme geldi.