BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  SAĞLIK

50'ye yakın çocuğu var yıllarca hastalarına kendi sperminden vermiş!

ABD'nin Indianapolis eyaletinde gün yüzüne çıkan olayda Donald Cline isimli tüp bebek doktorunun, yıllarca hastalarına kendi sperminden verdiği ortaya çıktı.

Abone ol

ABD'de küçük yaştan itibaren tüp bebek yoluyla dünyaya geldiğini bilen bir kadının kardeşlerini araması üzerine ortaya çıkan olayda, kan donduran gerçekler bir bir döküldü.

Donald Cline isimli bir doktorun yıllar önce hastalarına tüp bebek operasyonu için tıp öğrencilerinden 'taze sperm' sağlayacağını söylediği, ancak operasyonlarda gizlice kendi spermini kullandığı öğrenildi.

Cline'ın suçunu itiraf etmesiyle yargılanacağı olayda mağdur olanlar, "Annelerimiz istismar edilmiş gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Defalarca tecavüze uğramış gibiyim
Mağdurlardan biri olan Liz White isimli 66 yaşındaki bir kadın, olayın gün yüzüne çıkmasının ardından defalarca tecavüze uğramış gibi hissettiğini söyledi.

Öte yandan Cline'ın duvarlarında operasyonlar sonucunda doğan çok sayıda bebek fotoğrafı bulunduğunu söyleyen Liz White, o zamanlar bunu önemsemediğini, ancak bu durumun kendisi için şimdi çok rahatsız olduğunu söyledi.

Kardeşler buluştu

Kardeşlerini arayan ve konuyla ilgili kurulan bir internet sitesinde bilgilerini paylaşan 38 yaşındaki Jacoba ise, doktor Cline ile bağlantılı olan bir kadını buldu ve fotoğrafını görür görmez birbirlerinin kardeş olduklarını anladı.

Öte yandan Cline, hastalarına her donörü 3 başarılı hamilelik için kullandığını açıklamıştı. Ancak ortaya çıkan sonuçlara göre, bu sayının en az 8 olduğu belirlendi.

Doktor Cline, kendi spermini tam olarak kaç defa kullandığını söylemedi ancak Marion Bölge Mahkemesi kayıtlarına göre Cline bu işlemi yaklaşık 50 defa gerçekleştirdi.

Cline'ın ayrıca en az 48 kişinin biyolojik babası olduğu iddia ediliyor.