BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

5 kişinin katili kameraya gülüyor

Kosova'nın bağımsızlığı için çalıştığı iddia edilen İbrahim Shkopolli'nin kamera görüntüleri Finlandiya'yı üzdü.

Abone ol

Görüntülerde Mitroviça'daki bağımsızlık kutlamalarına katıldığı anlaşılan saldırgan, 'Finlandiya'dan Kosova'ya silah getirdiğini' açıklıyor.

Finlandiya'daki bir alışveriş merkezinde 5 kişiyi öldüren 43 yaşındaki Arnavut asıllı Kosova vatandaşı İbrahim Shkupolli'nin Kosova'daki bağımsızlık günü kutlamalarında bir televizyon kanalına verdiği röportajın görüntüleri yayınlandı. İbrahim Shkupolli, adı açıklanmayan televizyon kanalına verdiği röportajında, 'Finlandiya'da Kosova Kurtulus Ordusu (UCK) için silah topladığını, Finlandiya'da kolayca silah satın alınabildiğini' söylediği kaydedildi.

Kosova'nın Mitrovica kentindeki kutlamalara katıldığı sırada televizyon kanalına konuştuğu belirtilen İbrahim Shkupolli, görüntülerde şu sözleri söylüyor:

'Bağımsızlık kutlamalarına katılmak amacıyla Mitroviça'ya geldim. Finlandiya'da iken Kosova Kurtulus Ordusu UCK için silah topladım. Çünkü Finlandiya'da kolayca silah satın alabiliyorum.

Görüntülerde İbrahim Shkupolli ayrıca, 'Finlandiya'daki bazı Kosovalı Arnavutlarla para ve giysi toplayıp, Kosova'ya gönderdiklerini' ileri sürüyor.
Finlandiya'dan gelen bu haberle Kosova'yı sarsmış, Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Kosova Hükümeti ve Kosova halkı adına, Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen'e bir baş sağlığı mesajı göndermişti. Mesajında 'iki ülke arasındaki ilişkilerin zedelenmeyeceğine inandığını' belirten Başbakan Taçi, 'Kosova'nın Finlandiya'ya her türlü yardımı sunmaya hazır olduğunu' iletmişti.