BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,12
ALTIN 2.471,42
HABER /  GÜNCEL

45 metreden atılan gole bakın (video)

La Liga'da geçen hafta sonu Real Madrid'i deplasmanda 2-0 yenen ve liderliği ele geçiren Barcelona dün de kazandı.

Abone ol

El Clasico'da Real Madrid'i devirerek ligde liderliği devralan Barcelona, sahasında ağırladığı Deportivo'yu da 3-0'lık skorla rahat geçti. Pedro'nun 45 metreden attığı gol maça damgasını vurdu.

İsveçli golcüsü Zlatan İbrahimoviç'in sakatlığında ileri uçta 19 yaşındaki Bojan Krkiç'i oynatan Barcelona, ilk golü 15. dakikada bu oyuncunun ayağından buldu. Krkiç, Xavi Hernandez'in mükemmel ara pasını penaltı noktası civarında yaptığı vuruşla değerlendirdi ve perdeyi açan isim oldu.

1-0'ın ardından hücumu düşünmeye devam eden ve oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Katalan ekip, ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. Barcelona'nın kalecisi Victor Valdez'in 68. dakikada rakip sahaya gönderdiği topu ileriye çıkararak savuşturan rakip takımın kalecisi Daniel Aranzubia, attığı topun Pedro'ya gitmesiyle gafil avlandı ve Barcelonalı futbolcu, neredeyse orta sahadan vurduğu topla takımını 2-0 öne geçirdi.

Oyundaki son gol, orta saha oyuncusu Yaya Toure'den geldi. Toure, kornerden gelen topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve maçın sonucunu belirleyen golü attı.

Barcelona, bu sonuçla puanını 83'e çıkarttı. En yakın takipçisi Real Madrid, Almeira ile bu akşam karşılaşacak. Günün bir diğer önemli karşılaşması, 3. sıradaki Valencia ile Athletic Bilbao arasında oynanacak. Maç, gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ekiplerin belirlenmesi açısından önem taşıyor.

GOLLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN