BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  GÜNCEL

45 günde bedelli konusunda ne değişti?

Başbakan Davutoğlu'nun bugün bedelli askerlik yaş ve fiyatını açıklamasının ardından, 45 gün önce "Bedelli askerliğin çıkması mümkün değil" ifadesi hatırlatılarak bombardımana tutuldu. Peki 45 günde ne değişti?

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı grup konuşmasında bedelli askerlik bekleyenlere müjdeli bir haber vererek 1 Ocak 2015'ten itibaren 27 yaşını doldurmuş olanlar (28'den gün alanlar) için 18 bin lira karşılığında bedelli imkanı getirmeye karar verdiklerini açıkladı. Bedelli askerlik yaş ve fiyatının düşmesini bekleyenler sevince boğulurken, bazı kesimler tarafından 45 gün önce Başbakan'ın “Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” ifadesini hatırlatarak Başbakan'ı tepki yağmuruna tuttu.

'FAKİR ÇOCUK ASKERLİK YAPARKEN... '

Davutoğlu 17 Ekim 2014 günü yani bundan yaklaşık 45 gün önce yaptığı açıklmasından bedelli askerliğin mümkün olmadığını belirterek IŞİD’in konuşulduğu böyle bir konjonktürde bedelli askerliğin mümkün olmadığını belirten Davutoğlu, “Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” demişti.

'BEDELLİYİ KAŞIYORLAR'

Ardından Numan Kurtulmuş’un açıklaması ile yeniden gündeme gelen Bedelli askerlik için Cumhubaşkanı Erdoğan’da bedellinin çıkmayacağı yönünde mesajlar vererek “Şu anda bunun artıları var eksileri var, böyle bir dönemin içindeyiz. Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil, bizim sırtımızda ağır bir küfe var” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından bugün Başbakan Davutoğlu’nun bedellinin çıkacağını duyurması üzerine gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Başbakan Davutoğlu, bedelli askerliğin mümkün olmadığına ilişkin açıklamasında böyle konuşmuştu: