BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

45 derecelik sıcaklık sokakları boşalttı

Gölgede sıcakların 37 dereceyi güneşte ise 45 dereceyi bulduğu Akçakale'de sokaklar bomboş.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde çöl sıcakları etkisini göstermeye başladı.

Gölgede sıcakların 37 dereceyi güneşte ise 45 dereceyi bulduğu ilçede saat 12.00 ile saat 16.00 arası dışarıda insan görmek adete imkansız bir duruma geldi.

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Akçakale'de havaların aşırı sıcak olması, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar, 45 dereceye ulaşan çöl sıcaklarından korunmak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Sıcak havadan bunalan kimi vatandaşlar, gölgelik alanlarda beklemeyi tercih ederken, kimileri evlerinde oturmayı tercih ediyor. Çöl sıcaklarından
etkilenen küçük yaştaki çocuklar ise kendini su birikintisinin olduğu yerlere atıyor.

Yetkililer aşırı sıcakların gösterdiği bu günlerde insanların kendilerini sıcaktan korumaları gerektiğini belirterek, "Kalp ve tansiyon rahatsızlığı olanların, yaşlı, hamile ve çocukların öğlen saatlerinde güneşin direkt etkisi altında kalmaması konusunda dikkat edilmesi gerektiği, sıcakların etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri ortaya çıkabilir.

Vatandaşların, artan sıvı kaybını önlemenin en kolay yolunun günde en az 2-2,5 litre su tüketilmesine özen gösterilmesi gerekiyor. Kalp ve tansiyon hastaları ise sıcak havalarda dışarı çıkmamalarına gözen göstermesi gerekir" dedi.