BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  POLİTİKA

4+4+4'te 5. ve 6. maddeye onay!

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması teklifi komisyonda teklifin 5 ve 6. maddeleri kabul edildi.

Abone ol

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin 5 ve 6. maddeleri kabul edildi.

Komisyon Başkanı AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, dün CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin toplantının makul bir saatte bitirmesi önerisi geliştirdiğini belirterek, bütün milletvekillerinin bu öneriyi şükranla karşıladığını kaydetti.

50 kişinin konuşma sırasında olduğunu belirten Avcı, ''5. maddeyi oylayalım, 6. madde üzerinde 5. madde üzerinde söz alanlardan makul sayıda arkadaşımız konuşsun ve bu akşamı kapatalım. Eğer bu listeye uyarsak sabahı bulabiliriz'' önerisini getirdi.

İnce de ''Sizin demokratik tutumunuzdan memnunuz. Yönetim anlayışınızla ilgili bir sıkıntımız yok. Kazanılmış bir hak gibi görülmeyecekse, yarın da bunun devamı gibi algılanmayacaksa, bu talebinize hafta sonu dinlenme amaçlı 'evet' deriz'' karşılığını verdi.

İnce'nin ''yarın kaçta başlanılacak?'' sorusu üzerine MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri araya girerek, ''Allah'ını severseniz yarın gelmeyelim. Milleti telef ediyorsunuz. Pazartesi devam edelim, kıyamet kopmaz'' dedi. Bazı milletvekilleri de bu öneriyi destekledi.

Çalışma saatiyle ilgili uzlaşmanın sağlanması üzerine 5. madde oylandı.

6. madde üzerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM'de insan hakları ihlalinin olduğunu savunarak, TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu bünyesinde milletvekillerinin çalışma saatlerinin ele alınacağı bir komisyon kurulmasını istedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju özcan, komisyon üyelerinden bazılarının komisyona yeterince önem vermediklerini savundu.

Özcan, ''Hakan Şükür şu anda nerede? Nabi Avcı'nın odasında maç izliyor. Biz de onun kadar maç izlemek istiyoruz ama bu konuya önem veriyoruz. Asli işini bırakıp diğer işlere bakıyorsun. Ben bundan dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Kendisini kınıyorum. Komisyon üyesinin böyle davranmaması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Komisyon Başkanvekili Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Hakan Şükür'ün bir gün izinli olmasının dışında 6 gündür toplantılara katıldığını söyledi.

Daha sonra 6. madde kabul edildi. Bu maddeye göre, maddenin yayımı tarihinde ilköğretim kurumlarının 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında eğitim görenler, eğitimlerini bu kurumlarda tamamlayacak.

Varılan uzlaşma gereği, yarın 15.00 devam etmek komisyonun bugünkü çalışmaları sona erdi.

Komisyonun bugünkü çalışması 8 saat sürdü.