BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım 26 Mart'ta serbest!

Nihat Özdemir, Aziz Yıldırım'ın tutukluluk süreci ve yabancı kontenjanının düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Aziz Yıldırım'ın tutukluluk süreciyle ilgili olarak, ''26 Mart'ta bir duruşması var, o duruşmada tutukluluk halinin kaldırılacağına ve yargılamaya öyle devam edileceğine inanıyorum'' dedi.

Şirketi tarafından İskenderun Limanı'nda yapılan çalışmaları denetlemek üzere İskenderun'a gelen Özdemir, limandaki incelemelerinin ardından belediye başkanı Yusuf Civelek'i makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilere Aziz Yıldırım'ın tutukluğuyla ilgili açıklamada bulunan Nihat Özdemir, ''26 Mart'ta bir duruşması var, o duruşmada tutukluluk halinin kaldırılacağına ve yargılamaya öyle devam edileceğine inanıyorum. Tabi netice olarak karar hepimizin saygı duyduğu, güvendiği yargıdadır. Yargının verdiği karara hepimizin saygı duyması lazım. Ümidimiz serbest kalmasıdır'' diye konuştu.

Özdemir, belediye başkanı Civelek'in, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne kongre üyesi olmak için müracaatının olduğunu belirterek, yönetim kurulu üyelerinin aldığı karar ile Yusuf Civelek'in üyeliğinin yapıldığını ifade etti.

Civelek'in, kulübün 17 bin 159'uncu üyesi olduğunu vurgulayan Nihat Özdemir, üyeliğinin hayırlı olmasını temenni etti. Yusuf Civelek ise Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım imzasıyla kendisine gönderilen mektubu basın mensupları ile paylaştı. Özdemir, daha sonra Civelek'e Fenerbahçe rozeti taktı.

Buradaki ziyaretin ardından İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ne geçen Nihat Özdemir, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

YABANCI KONTEJANININ DÜŞÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ...

Gazetecilerin, yabancı kontenjanının düşürülmesiyle ilgili sorusuna Özdemir, ''Futbol kulüplerindeki yabancı kontenjanı sadece bugünün konusu değil. Geçmiş dönemlerde de bu konu çok tartışıldı. Ben de bu konuyu gazetelerde okudum. Şimdiki federasyon yönetiminden bize herhangi bir yazı gelmedi. Bize böyle bir şey intikal ettiğinde yönetim olarak oturup karar veririz'' yanıtını verdi.

Özdemir, yabancı kontenjanının direkt 6'dan 3'e indirilmesinin ani bir düşüşe neden olabileceğini, bu nedenle böyle bir çalışmanın kademeli olarak yapılması gerektiğini savunarak, ''Yabancı kontenjanı düşürülmek isteniyorsa buna kulüpler hazır olmalı ve ona göre altyapı hazırlanmalıdır. Bunun 6'dan 3'e düşürülmesi hızlı bir düşüş olur. Bu, takımlarımızın Avrupa'da yapacağı maçlarda bize zarar verir'' ifadelerini kullandı.