BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.397,82
HABER /  GÜNCEL

Bombacıyı bu ihbar maili yakalattı

İstanbul Bayrampaşa'da toprağa gömülü olarak bulunan patlayıcıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Abone ol

Teröristlerin hain planını, bir vatandaşın ihbar mailinin önlediği öğrenildi. İşte O İhbar Maili "İnternet kafede oturuyordum, iki kişinin bombalı saldırı için hazırlandıklarını duydum. Ben de Kürdüm lütfen bizi onlardan kurtarın." Herşey İstanbul Emniyetine gelen bu ihbar maili ile başladı.

40 Kişilik Ekip 10 Gün Boyunca Bombacıyı Adım Adım İzledi

Terörle Mücadele ekipleri hemen alarma geçti. 40 kişilik özel ekip kimliği belirlenen bombacıyı 10 gün boyunca adım adım izledi.

Terörist bir gece Zekeriyaköy Demirciköy mezarlığında yattı. Bir gece de Taksim'de İstiklal Caddesinde eğlence mekanlarına gitti. Bu süre zarfında polis takipteydi.

Teröristin Bayrampaşa'daki arazide yaptığı keşif ekipleri harekete geçirdi. Bombacı polis sorgusunda bilgi vermedi, çok az konuştu.

Erol K.'dan elde ettiği bilgiler ışığında Bayrampaşa'da kazı yapan polis, toprağın 50 santimetre altına gömülmüş 12 kilo 990 gram A-4 plastik patlayıcıya ulaştı.

"Jammer Algılayıcı" Tuzağı

Bulunan patlayıcılarla ilgili bir ayrıntı varki tüyler ürpertici. Polisin ele geçirdiği bomba düzeneğinde "Jammer Algılayıcı" belirlendi. Bu sayede mekanizma bir sinyal bozucu yaklaştığında infilak edecekti.

Kendisine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen 3 kişiyle birlikte cezaevine gönderilen Erol K. mahkemede de susma hakkını kullandı.