BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

43 yıl sonra kupayı kazanmak istiyorduk

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası final maçında, kupayı Galatasaray’a kaptırmalarının ardından "Maça g...

Abone ol

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası final maçında, kupayı Galatasaray’a kaptırmalarının ardından "Maça gelince 43 yıl sonra kupayı kazanmak istiyorduk" dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geçen yıl vefat eden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’yı ölüm yıl dönümünde anarak, “Bugün Türk futbolunu yöneten insanların birbirleriyle yaşadıklarını görünce İbrahim Yazıcı gibi insanların değeri bir kez daha ortaya çıkıyor. Maça gelince 43 yıl sonra kupayı kazanmak istiyorduk. Kazanırsak kupanın mutluluğunu rakibimiz incitmeden, rencide etmeden, birbirimize saygı göstererek yaşayacağımızı, kaybedersek de Eskişehirspor camiasına yakışır şekilde rakibimizi tebrik edecek olgunluğu göstereceğimizi söylemiştik. Taraftarımıza teşekkür ediyorum, Eskişehir’den buraya geldiler. Kupayı alamadık ama keşke bir kupa daha olsa da yapmış oldukları davranışların karşılığı olarak taraftarımıza verebilseydik. Eskişehirspor taraftarının bugün gösterdiği olgunluk başarıya da dönüşecektir” dedi.
Galatasaray ve Roberto Mancini’yi de tebrik eden Sağlam, “Bugün kupayı kazandılar. Gol atanın kazanacağı bir maç gelişti. İkinci yarı oyuna hakim olduğumuz dönemde çok şanssız bir gol yedik. Sonraki baskımız sonuç vermedi. Bugünkü oyun bizim sezon başından beri yaşadığımız sıkıntıyı ortaya koydu. Pozisyon üretemezseniz maç kazanamıyorsunuz bugün bunu yine gördük. Üzüldük ama 27 yıl sonra bir final oynamanın taraftarımızla bu coşkuyu yaşamanın, yine ülkeye bir ders verdiğimiz için mutluyuz. Dileğim şu ki, bu güzelliklerin bundan sonra da devam etmesi, Türk futbolunda yaşanan çirkinliklerin sona ermesi. İnşallah bu ortamı kirletenler de biraz bunun muhasebesini yaparlar ve doğruyu bulurlar” diye konuştu.
Eskişehirsporlu futbolcu Kamil Ahmet Çörekci ise hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını belirterek, “Çok söylenecek bir şey yok, herkes maçı izledi. Takım arkadaşlarımı kutluyorum, mücadelelerinden dolayı. Çok iyi oynadık. Hak etmediğimiz bir yenilgi aldık. Ama futbolda böyle şeyler oluyor. Galatasaray’ı tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.
Eskişehirsporlu Diomansy Kamara da maçı kazanmak için çok mücadele ettiklerini ama başaramadıklarını vurgulayarak, “Sezon sonu Eskişehir’den ayrılacağım. Ayrılmadan önce bu kupayı Eskişehir’e armağan etmek isterdik. Bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY CEPHESİ-
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası’nı, kupa maçlarında sakatlanan Aydın Yılmaz ve Bruma’ya armağan ettiklerini söyledi. Mancini, “Kazandığımız kupayı, kupa maçlarında sakatlanan oyuncularımız Aydın Yılmaz ve Bruma ile cezası nedeniyle aramızda bulunmayan kulüp başkanımıza ve taraftarımıza armağan ediyoruz. Çok zor bir maç olacağını biliyorduk, öyle geçti. Bakıldığı zaman 4-5 net gol pozisyonu yaşadık. Önümüzde bir Süper Kupa var ve sonra da bir şampiyonluk istiyorum. Bütün çalıştığım takımlarda bu tip kupalar kazandım. Umarım kupaları kazanmaya devam ederiz” diye konuştu.
Galatasaray takım kaptanı Sabri Sarıoğlu da çok istedikleri Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, “Kupayı çok istiyorduk, buna ihtiyacımız vardı. Eskişehirspor’da zaman zaman bize çok zor anlar yaşattı. Bu inancın sonunda kupayı almak vardı. Bu kupaya giden yolda ciddi sakatlıklar yaşayan Aydın ve Bruma’ya armağan ediyoruz” dedi.
Galatasaray’a kupayı getiren golü atan ve maçın yıldızı seçilen Wesley Sneijder ise uzun bir sezonun ardından kazandıkları kupayı hak ettiklerini belirterek, “Maçın zor geçeceğinin bilincindeydik ve bunu da bugün herkes gördü. Bu tip zor geçen maçlarda fırsat ayağınıza geldiğinde değerlendirmeniz gerekiyor ve ben de bunu yaptım. Uzun bir sezonun ardından bu kupayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu kupayı kazanmak için Türk futbolu adına 2 futbolcuyu kaybettik. Kupayı onlara armağan ediyoruz. Benim gol attığım hiçbir maçı kaybetmedik ve bugün de golü attım tamam dedim. Artık bugün bu sevinci yaşayacağız ama yarın Trabzonspor maçı hazırlıklarına başlayacağız” dedi.
(İHA)