BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.403,49
HABER /  GÜNCEL

4.3 büyüklüğündeki deprem korkuttu

Aydın'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu

Abone ol

Aydın'da richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in başta Selçuk ilçesi olmak üzere ilçelerinde deprem hissedilirken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

Kısa süreli heyecana neden olan derpem Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne göre Kuşadası Körfesi açıklarında, saat 07.59 sıralarında, yerin 6.7 kilometre derinliğinde richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem Aydın'ın yanı sıra İzmir'de de hissedildi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

HASAR YOK

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Körfezi'nde saat 07.59'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığını bildirdi.

Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuşadası'nda zaman zaman bu tür depremlerin kaydedildiğini, endişe verici bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Kaymakam Esen, ''İlçe merkezinde ve çevre yerleşim birimlerinde herhangi bir olumsuz durum yok. Deprem ülkemizin olduğu gibi Kuşadası'nın da gerçeği. Vatandaşları endişeye sevk edecek tutumlardan uzak durulması gerekiyor'' dedi.