BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  GÜNCEL

Oscar'larda aday listesi belirleniyor

Akademi üyelerine dağıtılmaya başlanan oy pusulaları, Oscar ödülleri için yarışacak aday filmleri belirleyecek.

Abone ol

Oscar ödüllerine geri sayım başladı. Ödüllerin sahibini belirleyecek Akademi üyelerine oy pusulaları bugün dağıtılıyor.

Eğlence dünyasının en prestijli ödülleri hakkında yapılan tahminler, siyah-beyaz çekilmiş sessiz bir filmin sürpriz bir çıkış yapabileceğine işaret ediyor.

1920'lerin Hollywood'unda geçen ''Artist'', sinema sanatı üzerine çekilmiş bir film. Artist, gelişen teknolojiyle birlikte sinemaya diyaloğun da katılabildiği, dolayısıyla sessiz sinema için artık son saatlerin yaklaştığı dönemi beyaz perdeye taşıyor.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin yaklaşık 6 bin üyesinin vereceği oylar ilk etapta, en iyi film ödülü için yarışacak yapıtların listesini belirleyecek.

5 ile 10 film arasında değişen bu listeye girmesi olası görülen yapımlardan biri de George Clooney'nin yas tutan bir babayı canlandırdığı, konusu Hawaii'de geçen ''Descendants (Torunlar)'' adlı film.

Oscar oylamasında Akademi'nin dikkatini çeken filmlerin büyük çoğunluğu ABD'de yıl sonuna doğru vizyona giren eserler oluyor.

Dünyanın geri kalanında bu filmler genellikle yeni yıldan sonra sinemalarda gösteriliyor.

Bunlar arasında Steven Spielberg'ün imzasını taşıyan ''War Horse (Savaş Atı)'' adlı film de var. Filmin konusu, genç bir çocuğun yetiştirdiği atın savaşa gönderilişiyle ilgili.

Yeni yılda vizyona giren ve Oscar tahminlerinde adı sıkça geçen bir diğer yapıt ise, Amerikalı oyuncu Meryl Streep'in eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'ı canlandırdığı ''Iron Lady" (Demir Leydi).