BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

420 hektar orman yandı

Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamayla acı haberi verdi.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hatay'daki yangınları hint keneviri üreticilerinin intikam amacıyla çıkardığını düşünüyoruz" dedi.

Eroğlu, son dönemde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, Hatay'da aynı anda 8 noktada çıkan orman yangınlarına ilişkin soru üzerine, "Ürünleri yakalanarak yakılan Hint keneviri yetiştiricilerinin intikam amacıyla bu yangınları çıkardığını düşünüyoruz. Bu ihtimal üzerine yoğunlaştık" dedi.

Bakan Eroğlu, Hatay'daki yangınların bu sabah saat 04.00 sularında kontrol altına alındığını bildirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, son 3 günde çıkan orman yangınlarında 420 hektar alanın yandığını ifade etti. 'Suriye'deki orman yangınları için Türkiye'ye yardım talebi iletildi mi?' sorusuna Eroğlu, "Herhangi bir yardım talebi gelmedi. Zaten kasıtlı yaptıkları bir şey" karşılığını verdi.

Bakan Eroğlu, Samsun'da yaşanan sel felaketine ilişkin soru üzerine ise, "Belediyeler yanlış bir şey yapmışsa bunun hesabını sorarız. Neticede faturası bize kesiliyor" dedi.