BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

40 kişiyi kurtaran madenci: 'Demirleri ısırdık'

Soma'da yaşanan maden faciasında kendisiyle birlikte 40 arkadaşını kurtaran Selahattin Şen 'Isırdığımız demirler sayesinde hayatta kaldık.' dedi.

Abone ol

Manisa Soma'da meydana gelen faciayla ilgili detaylar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. 9 saat mahsur kaldığı madenden kurtulan ve kendisiyle birlikte 40 kişinin yaşamasını sağlayan Selahattin Şen yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Mahsur kaldıkları yerde akşam saatlerine kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Şen mahsur kaldıkları alanda yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"DEMİRLERİ ISIRDIK"

"Akşam saatlerinde havalarımız kesildi. Bizim olduğumuz yeri de duman basmaya başadı. Karbonmonoksit yükseliyordu. Çare aramaya başladık ne yaparız diye. O anda ayakların içine geçtik. Bizim bulunduğumuz alandaki ayaklar demirdendi. Arkadaşlara dedim ki herkes ağzını bu demirlere verecek, biz bu demirlerden oksijen alacağız. Hepsi demirleri ısırmaya başladı.

"BİR KISMI BENİ DİNLEMEDİ"

Bir kısmı beni dinlemedi. Aşağıda daha iyi yerler buluruz dedi. Ancak aşağıda karbonmonoksit daha yüksekti. Ben oraya bir tane emniyet şeridi astım. O havaya göre kıpırdıyordu. Sürekli onu takip ettim. Saat 9'a doğru şerit kımıldamaya başladı. Daha sonra arkadaşlar gelip bizi yukarı çıkardılar.

"BİZİ KURTAN O DEMİRLER OLDU"

Bizi kurtaran o demirler oldu. O demirlerden sürekli beynimize oksijen aldık. Ben bunu uzun yıllardır biliyordum. 40'a yakın arkadaş bu sayede kurtuldu. Hepsini çıkardıktan sonra en son ben çıktım. Toplam 9 saat kaldık yerin altında. Çok duygusal anlar yaşadık. Herkes bildiği duayı okuyordu. O demirler olmasa sağ çıkmamız mümkün değildi."