BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız açıkladı! Soma'da son durum!

Bakan Yıldız, kurtarma çalışmalarına engel olan yangının küçüldüğünü ve ekiplerin yangının yaşandığı asıl noktaya ulaştığını söyledi. İşte Soma'da son durum...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
SOMA'daki maden faciasını yerinden takip eden ve arama kurtarma çalışmalarını koordine eden Bakan Taner Yıldız kurtarma çalışmalarındaki son durumu anlattı.

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, kurtarma çalışmalarına engel olan yangının küçüldüğünü ve ekiplerin yangının yaşandığı asıl noktaya ulaştığını söyledi. Madendeki karbonmomksit oranında yaşanan düşüşün yangındaki küçülmeyi ifade ettiğini vurgulayan Yıldız, madende kalan işçi sayısını ise açıklamadı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI BUNDAN SONRA DAHA HIZILANACAK

"282 işçi kardeşimizi cansız bedenlerini ailelerine teslim ettik. 8 işçi kardşeimizi daha ailelerine teslim edeceğiz. Arama kurtarma çalışmalarını aksatan yangın ise sürüyor. Yangını söndürmek için yapılan çalışmalarda gelişme var. Yangının asıl yaşandığı yere de yaklaşıyoruz. Karbonmonoksit oranı azalıyor ki bu yangının azaldığı anlamına geliyor. Kurtarma çalışmaları bundan sonra daha hızlı sürecek. Ayrıca adli ve idari soruşturma sürüyor. Eğer ihmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var. Bütün yurttaşlarımızın kalbi burada atıyor. O yüzden özel ya da kamu hiç bir ihmale göz yummayız."

ÖLÜ SAYISINDA RAKAMLAR DEĞİŞMEDİ

Sabah verdiğiniz rakam değişmedi değil mi?

Hayır o rakam değişmedi. İşçi kardeşlerimizin ailelerine teslimi de belki 3 tanesinin  haricinde tamlanamacak.

Özel sekörden aldığımız rakamları kamuoyu ile paylaşıyoruz. Aşşağıda kaç kişi var diye soruluyor. Ama vereceğimiz rakamın spekülatif bir yanı var. Biz kesin konuşmak istiyoruz.

KARBONMONOKSİT ORANI DÜŞTÜ

Madeni mühendis gözüyle nasıl değerlendiriyorsunuz?

İşçi kardeşlerimize o kadar odaklandık ki. Ben o yönüyle bakıyorum. Mühendis olarak sonra bakarız.

Samimi ve açık olmamız lazım. Buradaki kardeşlerimiz üzerinden politika yapılmamalı. Kardeşlerimiz bir çıkartalım sonra konuşuruz.

Karbonmonoksit oranı bazı yerlder 7'de 1 oranına kadar düştü. Bu yangının tamamen söndüğü anlamına gelmiyor ama azaldığı demek oluyor.