BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  POLİTİKA

40 dakikalık Erdoğan-Obama zirvesi

Başbakan Erdoğan, G-20 zirvesinde ABD Başkanı Obama ile görüştü.

Abone ol
Meksika'da düzenlenen G-20 zirvesinde iki temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan ABD Başkanı Obama ile biraraya geldi. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. 
 
Erdoğan, Meksika'nın tatil beldesi Los Cabos'ta düzenlenen G-20 zirvesinde bugün Rusya Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti.
 
İki liderin görüşmesinde Suriye konusu ön plana çıkmıştı.
 
Zirvedeki ikili temaslarına devam eden Erdoğan, programında öngörüldüğü şekilde ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.
 
30 dakika sürmesi beklenen görüşme Türkiye saati ile 22.15'te başladı ve yaklaşık 40 dakika sürdü.
 
Görüşmede Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de eşlik etti.

BAŞBAKAN'IN MORALİ BOZULDU

Başbakan Erdoğan'ın ABD'deki temaslarını izleyen Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, görüşmeye ilişkin detayları 1 Gün programında anlattı:

“Görüşme her zaman olduğu gibi başsağlığı ile başladı. Erdoğan ile Obama'nın hemen her görüşmesinden önce PKK'nın muhakkak bir saldırısı oluyordu. Haberin gelmesiyle tüm moraller bozuldu. Özellikle Başbakan'ın çok etkilendiğini gördük. Görüşmede bu konu da gündeme geldi. Görüşmenin ağırlığı Suriye ile ilgili oldu. Obama'nın öncelikli gündemi ABD'deki seçimler. Obama, Suriye konusunda dengeleri bozmadan seçime gitmek istiyor”