BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Onların planlarını bozacağız!

Binali Yıldırım: "Yüksekova'ya Havaalanı yapıp oraya seferleri başlattığımızda o istismarcıların planlarını bozacağız" dedi...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, artan bölünmüş yollardan terör örgütünün mutsuz olduğunu, istismar alanları daraldığı için azgınlaştıklarını, çıldırdıklarını belirterek, "Terör örgütlerinin bulunduğu noktalara havaalanı yapacağız. Havaalanı terminalleri yenileniyor. Bingöl, Iğdır, Hakkari Yüksekova ‘ya havaalanı yapıyoruz. Havaalanı yapıp oraya seferleri başlattığımızda o istismarcıların planlarını bozacağız” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD)'nin Sheraton Otel'de düzenlediği "06 Gündem Toplantısı"na katıldı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugününü geçmişteki istikrarsızlıklarını ve geleceğin Türkiye’sini konuşacağını belirtti. Türkiye'nin 2001 krizinden sonra büyük değişiklikler yaşadığını kaydeden Yıldırım, “Dokuz yıl içinde 123 milyar lira yatırım miktarına ulaştık. Yeni proje almasak bile elimizde 65 milyar yapmamız gereken harcama var” dedi.

Temel politikalarının geçiş belgesiz ve kotasız taşımacılığın yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Yıldırım, "81 ilde 193 sabit 73 adet seyyar istasyonda 19 milyon 944 bin 174 araç muayenesi yapılmıştır. Bu istasyonlarda toplam 3 bin 500 kişi doğrudan istihdam edilmektedir" dedi.

"İSTİSMAR ALANLARI DARALDIĞI İÇİN AZGINLAŞTILAR, ÇILDIRDILAR"
Bölünmüş yolların 2003 yılına göre çok arttığını belirten Yıldırım, "Bölünmüş yollardan terör örgütleri mutsuz. Şantiyelerimize zarar veriyorlar. Ama o bölgelere de bölünmüş yollarımızı götürüyoruz. Bitlis, Şırnak, Van gibi... İstismar alanları daralıyor bu yüzden azgınlaştılar, çıldırdılar”dedi.

Marmaray ve Başkentray projelerinden de bahseden Binali Yıldırım yapılan gar binası projesine ANGİAD üyelerinin de katılmasını istedi. Terör örgütlerinin bulunduğu noktalara havaalanı yapacaklarını açıklayan Bakan Yıldırım, “60 noktaya uçuyorduk şu an iç dış hatlarla birlikte 220 noktaya uçuyoruz. Havaalanı terminalleri yenileniyor. Bingöl Iğdır Hakkari Yüksekova ‘ya havaalanı yapıyoruz. Havaalanı yapıp oraya seferleri başlattığımızda o istismarcıların planlarını bozacağız” diye konuştu.