BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

40 bin öğretmen atamasında şaibe var

Yapılacak olan 40 bin öğretmen ataması şaibelidir

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, KPSS sorularının çalındığı iddia edilen illerin gösterdiği başarının, iddiayı doğrular nitelikte olduğunu iddia ederek, “Yapılacak olan 40 bin öğretmen ataması şaibelidir” dedi.

Serter, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 KPSS sonrası, soruların çalındığının iddia edildiğini ve KPSS soru kitapçığının bazı sayfalarının yayımlandığını hatırlattı. KPSS sorularının çalındığı iddia edilen Siirt, Kilis, Muş gibi illerin gösterdiği başarının, bu iddiaları doğrular nitelikte olduğuna dikkat çeken Serter, yakın bir tarihte, bu sonuçlara dayalı olarak 40 bin öğretmen ataması yapılacağını dile getirdi.

“ÖSYM BİR SINAVI DAHA YAPAMAMANIN ACZİ İÇERİSİNDEDİR”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmen atamalarını, KPSS’deki şaibe ortadan kalkıncaya kadar ertelemesi gerektiğini vurgulayan Serter, şunları ifade etti:

“ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda, cemaat ve KCK etkisinin olduğu tartışmaları, tüm ülke kamuoyunda devam etmektedir. ÖSYM bir sınavı daha yapamamanın aczi içerisindedir. ÖSYM binlerce gencimizin emeğinin çalınmasına neden olmuştur. ÖSYM Başkanı Ali Demir’in bu koltukta daha ne kadar oturacağı merak konusudur. Yapılacak olan 40 bin öğretmen ataması şaibelidir. Milli Eğitim Bakanı, binlerce gencimizin emeğinin çalınmasına, tepkisiz kalarak ortak olmaktadır. ÖSYM’de yaşanan bu skandallara sessiz kalan AKP hükümeti emek hırsızlarına göz yummaktadır.”