BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

40 bıçak darbesiyle öldürüldü

Kahramanmaraş’ta geçen hafta zeytinlik alanda bir kaya parçasının altında cesedi bulunan Yusuf Badem’in, karşılaştığı 3 kişi tarafından 40 b...

Abone ol

Kahramanmaraş’ta geçen hafta zeytinlik alanda bir kaya parçasının altında cesedi bulunan Yusuf Badem’in, karşılaştığı 3 kişi tarafından 40 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı.
Bir çoban tarafından 10 Mayıs Cuma günü bulunan Yusuf Badem’in cesedini saatler süren çalışmaların ardından atıldığı yerden çıkartan polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin günlerce süren araştırmalarının ardından bölgedeki yaklaşık 300 kişinin ifadesine başvuruldu.
Zeytinlik alana alkol almak ve esrar kullanmak için gelenler üzerinde yoğunlaşan polis, gecelerce burada kalarak zanlıları araştırdı. Parçaların birleştirilmesinin ardından cinayetin işlendiği gece M.G. (21), M.Y. (20) ve H.C.’nin (16) zeytinlik alanda görüldüğünü tespit eden polis, şahısların yakalanması için harekete geçti.
Cesedin bulunduğu gün M.Y.’nin Mersin’e, M.G.’nin ise 3 gün sonra Malatya’ya kaçtığını öğrenen polis, H.C.’nin ise Kahramanmaraş’ta olduğunu tespit etti. H.C.’nin gözaltına alınmasının ardından, bir pastanede işe başlayan M.Y. Mersin’de, bir demircide işe başlayan M.G. ise Malatya’da yakalandı.
Kahramanmaraş’a getirilerek emniyette sorgulanan zanlılar, yöneltilen suçlamaları reddederek olay günü orada olduklarını, karşılıklı küfürleştiklerini ve bıçak çektiklerini ama cinayeti işlemediklerini iddia etti.
Bu arada cinayetin tüm boyutlarını araştıran polis, olaya karışan ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan H.C.’nin Facebook kayıtlarına ulaştı. H.C.’nin olayın ardından Facebook sayfasına, “Yaşananların dönüşü yok” yazdığı ortaya çıktı.
Çelişkili ifadeler veren zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
(İHA)