BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL

4 ilde Hizbullah operasyonu

Tahliye sonrası kayıplara karışan Hizbullah üyeleri için yurt genelinde eş zamanlı baskınlar yapılıyor.

Abone ol

Adana, Gaziantep, İzmir ve Mersin'de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Onlarca gözaltı var. Aramalarda ruhsatsız silah, pompalı tüfek çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

TERÖR örgütü Hizbullah davasında yargılananların CMK’nın 102’nci maddesi kapsamında serbest bırakılması ve ortadan kaybolmasının ardından, polis Türkiye genelinde örgüte yönelik operasyonları başlattı.

Polisin Türkiye genelinde başlattığı operasyonda çok sayıda ev basıldı, şüpheliler gözaltına alındı. Polisin Hizbullah hükümlülerinin İran'a kaçtığının önesürülmesinin hemen ardından başalttığı operasyonun hem örgütün yeniden yapılanması, hem de kaçanları yakalamaya yönelik olduğu öğrenildi. Polis İzmir'de Adana Polisi'nin aradığı bir şüpheliyi gözaltına aldı.

GAZİANTEP'TE 11 GÖZALTI

GAZİANTEP'te terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önceden belirlenen adreslere sabah erken saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında bazı dernek yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ADANA, MERSİN VE İZMİR’DE HİZBULLAH OPERASYONU

ADANA, Mersin ve İzmir’de Hizbullah terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 18 kişi yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde, Adana merkezli olmak üzere 3 ilde sabaha karşı çok sayıda eve geniş güvenlik önlemi altında operasyon yapıldı. Eş zamanlı operasyonda Adana’da 16, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 1 ve İzmir’de 1 kişi yakalandı. Hizbullah terör örgütüne üye oldukları iddia edilen şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçti.

PLANLI BİR OPERASYON

Adana Valisi İlhan Atış, yapılan operasyonun planlı olduğunu ve 1 yıldır çalışma yapıldığını söyledi. Gözaltına alınanların CMK’nın 102’inci maddesi gereğince serbest bırakılan Hizbullahçılarla ilgisinin olmadığını belirten Atış, "Adana, Mersin ve İzmir’de gerçekleştirilen bir operasyon. Bu çalışma 1 yıl öncesinde başlatılan takipli, delillendirilmiş, planlı bir operasyon. Yapılan çalışmayla 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde bazı malzemeler ele geçmiştir. Ancak silahlı bir eyleme hazırlandıkları şeklinde şimdilik bir bilgimiz yoktur. Ancak soruşturma devam etmektedir" diye konuştu.