BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

3D dokunmatik devri başlıyor

Japonya’da yeni bir ekran teknoloji üzerine daha çalışılıyor! 3D objelere dokunma özelliği kazandırılan inanılmaz teknoloji, haberimizde!

Abone ol

Teknoloji dünyasında, son günlerde bilim-kurgu filmlerinde rastladığımı tüm araç ve teknolojiler gerçek hayata uyarlanıyor.

Az önce sizlerle "Uçan Arabalar Artık Yollarda…Pardon Havada!"  uçan araba haberimizin ardından şimdi de Avatar v.b. filmlerde rastladığımız bir teknolojiyi sizlerle paylaşacağız.

Japonya Gelişmiş Endüstriyel Teknoloji ve Bilim Enstitüsü’nün bir departmanı olan Miraisens tarafından geliştirilen yeni teknoloji üç boyutlu sanal nesneleri dokunmatik kılıyor. Tokyo merkezli şirlet, 3D dokunmatik alanındaki çalışmalarını filmlerden gerçek hayata taşıyor. Yani üç boyutlu sanal nesneler, hissedilebiliyor, itilip çekilebiliyor veya kavranabiliyor.

İlk adımda TIP dünyasında kullanılacağı planlanan Miraisens teknolojisinin, iş dünyasında çizim ve modellemeler üzerinde de test edileceği paylaşıldı. Araştırmayı yürüten Tokyo merkezli kuruluşun, geliştirilen dokunmatik özellikli 3D ekranın, önümüzdeki yıl satışa sunulacağı biliniyor.