BIST 10.248
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,98
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

387 şanslı konutlarına kavuşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Kent Konut AŞ tarafından İzmit ilçesinde yapılacak 387 konutluk projede hak sahipleri belirlendi.

Abone ol

İzmit Antikkapı Restoranda hak sahiplerinin belirlemesi için düzenlenen törene katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 387 konut için 2 bin 87 kişinin müracaat ettiğini belirterek, hak sahiplerini belirlemek için gerçekleşen kuranın sevinç, mutluluk ve konut getirmesini dilediğini söyledi.

Herkesin ortak hayalinin bir konut edinmek olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, yerel yönetici olarak kendisinin hayalinin de ''Kentte konut sahibi olmayı hayal edip, hayali gerçekleşmeyenin kalmaması'' olduğunu ifade etti.

Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

''Konut önemli bir ihtiyaç, bu ihtiyacı giderebilmek için sosyal konutlara ağırlık veriyoruz. Konutun ucuz olmasının yanında sağlamlığına da özen gösteriyoruz. Deprem bölgesindeyiz, depreme dayanıklı, başımıza yıkılmayacak konutlarda ikamet etmemiz gerekiyor. Önemli projeler gerçekleştirdik. Bazen müteahhitlerle ilgili küçük sorunlar yaşıyoruz ama endişe etmeyin, onların kefiliyiz asla mağdur olmazsınız.''

DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM

Karaosmanoğlu, salonda bulunanlara ''Sizleri, çocuklarınızı konut sahibi yapıncaya kadar durmak yok, çalışmaya devam'' diye seslendi.

Kent Konut AŞ Genel Müdürü Metin Kalafat ise İzmitkent 5. Etap Projesi'nin 8 blok halindeki 387 daireden oluştuğunu anımsattı.

Projede yeşil alanlar, çocuk oyun grupları, çardaklar ve açık otoparkın yer aldığını vurgulayan Kalafat, 55 metrekare ile 82 metrekare arasındaki dairelerin 45 bin 375 lira ile 72 bin 570 lira arasındaki fiyatlarla satışa sunulduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, noter gözetiminde kura çekerek hak sahiplerini belirledi.