BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  GÜNCEL

34 ile yazı gitti! 1100 Özel Harekatçıya 'Afrin için hazır ol' emri

Günlerdir masada olan Polis Özel Harekat'ın Afrin operasyonuna katılması tartışması sonuçlandı. Türkiye’de toplam 34 ilden 1100 PÖH mensubuna ‘Afrin için hazır olun’ yazısı gönderildi.

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu’daki hendek operasyonlarında Jandarma Özel Harekât birlikleri ile başarılı görevler icra eden Polis Özel Harekât (PÖH) Afrin yolunda. Türkiye’de toplam 34 ilden 1100 PÖH mensubuna ‘hazır olun’ yazısı gönderildi.

50 TİM OLARAK GİDECEKLER: 50 tim halinde Afrin’e intikal edecek PÖH’ler, bölgede Mehmetçiğe destek olacak. PÖH’lere 25 zırhlı araç da eşlik edecek. Afrin’i çevreleyen tepelerde büyük ölçüde kontrolün sağlanmasının ardından teröristler buralardaki mevzileri terk ederek beldeler ve ilçe merkezlerine çekildi. 

KİMLER SEÇİLDİ?: Yeni Şafak'ın haberine göre; Terör örgütünün sivil yerleşim yerlerinde çok sayıda hendek kazdığı, mayın ve el yapımı patlayıcı döşediği, büyük yığınak yaptığı belirtiliyor. Afrin için seçilen PÖH timlerinin Güneydoğu’daki hendek operasyonlarında büyük tecrübe kazanan polislerden oluştuğu belirtiliyor.