BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  GÜNCEL

33 Sivil Toplum örgütü PKK'yı lanetledi

Bitlis'teki 33 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi bir araya gelerek, olayların bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

Abone ol

Bitlis ve Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde meydana gelen saldırılarla ilgili Bitlis'teki 33 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi bir araya gelerek, olayların bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

Mermer Otel'deki toplantı salonda ortak bir basın açıklaması yapan STK'lar, yaşanan olayların bir an önce son bulmasını, bölgede huzur ve güvenin sağlanmasını istedi.

STK'lar adına açıklama yapan Bitlis Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Rasim Taşcan, yetiştirdiği Şems-i Bitlis-i, Said-i Nursi ve daha birçok ilim adamıyla evliyalar diyarı olarak anılan Bitlis'in hem Türkiye'de hem de bölgede huzurlu iklimi ile bilinen bir şehir olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Yaşanan son saldırılar bazı kesimlerin bu huzuru halkımıza çok gördüğünü göstermiştir. Yediden yetmişe herkesin bu yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduğunu belirtmek isteriz. Siyasal iktidarın Kürt sorununun çözümüne yönelik açılım politikası ile paralel ülkemizin dış politikada yakaladığı başarılı grafik hem içeride hem de dışarıda birilerini rahatsız etmiştir. Öyle ki; demokratikleşme süreci hızla sürerken ve kültürel haklar konusunda önemli yasal adımlar ve uygulamalar hayata geçirilirken, bitmesi gereken terör olaylarının sürekli ve planlı bir şekilde artış göstermesi oldukça dikkat çekici ve düşündürücüdür. Çünkü geldiğimiz noktada sorunun kaynağını teşkil eden Ergenekon yapılanmasının büyük bir darbe aldığını, gözaltında işkencelerin ve faili meçhullerin yaşanmadığını, demokratikleşme yolunda önemli adımların atıldığını müşahede etmekteyiz. Bütün yaşanan olumlu gelişmelere rağmen demokratikleşme sürecini desteklemek yerine bölge halkının vicdanını yaralayacak şekilde Türkü ile Kürdü ile vatandaşlarımızın ölümleri ile sonuçlanan tüm saldırıları kınadığımızı belirtmek istiyoruz."

PKK'ya saldırılarına son vermesini de isteyen Taşcan, "Aynı şekilde, Kürt halkının adını kullanarak terör üreten PKK'ya da, saldırılara derhal son vermesi, siyasetle müzakere sürecinin önünü açması çağrısında bulunuyoruz. Yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.