BIST 9.985
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.432,74
HABER /  GÜNCEL

Yüzbinler şehit canezelerine aktı!

Hakkari'deki hain terör saldırısında şehit olan askerlerimiz son yolculuğuna uğurlandı...

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan 24 asker son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlanıyor. Şehitler için 22 ilde düzenlenen cenaze törenine binlerce insan koştu.

Sinop'ta Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun cenazesine 15 bin kişi katıldı. Adana'da çavuş Koray Özel'i 10 bin, Aksaray'da jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban'ı 10 bin, Yozgat'ta jandarma üsteğmen Murat Bek'i 8 bin, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde komando er Mehmet Çetin'i 30 bin kişi uğurladı.

Hakkâri'deki saldırıda şehit olan piyade er Yunus Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii'nde Yunus Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı.

İKTİDAR VE MUHALEFET CENAZEDE BULUŞTU... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN... 

Kocatepe Camii'nde vatandaşlara avluda ayrılan bölüm, cenaze namazından iki saat öncesinden itibaren dolmaya başladı. Vatandaşlar tekbir ve sloganlar eşliğinde şehitleri son yolculuğuna uğurlamak için Kocatepe Camii'ne geldi.

2 BİN LİSELİNİN SLOGANI ŞEHİT BABASINI AĞLATTI... TIKLAYIN 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da  katıldığı cenaze namazı öncesi Cami'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camii avlusunun ana giriş kapısında daha önceki şehit cenazelerinden farklı olarak kapıların kepenklerinin indirildiği görülürken, çok sayıda sivil polisin ve keskin nişancıların cami etrafında ve içinde önlem aldıkları gözlendi.

Şehit Er Yılmaz'ın kardeşlerinin birbirlerine tutunarak güçlükle ayakta durdukları görüldü.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDE

Şehit cenazesi için Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş avludaki yerini aldı.

Vatandaşlar 'Şehidim hakkını helal et' ve 'Hepimiz Mehmediz PKK'ya yeteriz' diye slogan attı.

ELAZIĞ YASA BOĞULDU

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE] Şehit Piyade Er Mehmet Ağgedik'in (21) cenazesi, Elazığ'da toprağa verildi. Cenazede kalabalık BDP binasına saldırınca polis gerginliği BDP binasına Türk bayrağı asarak önleyebildi.

POLİS BDP BİNASINA BÖYLE BAYRAK ASTI....FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Elazığ Asker Hastanesi'ne konulan şehit Ağgedik'in cenazesi ambulansla buradan alınarak İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Muammer Erol, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, MHP Milletvekili Enver Erdem, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Erol, şehidin babası Bekir Ağgedik'e başsağlığı diledi.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra top arabasına konuldu. Şehit Mehmet Ağgedik'in naaşı, kortej eşliğinde Hürriyet Caddesi güzergahından şehitliğe götürüldü. Ellerinde Türk bayraklarıyla cenazeye katılanlar sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Ağgedik'in cenazesi şehitlikte gözyaşları içesinde toprağa verildi.

Şehirde, teröre tepki nedeniyle vatandaşların ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattıkları görüldü.

CENAZEDE GERGİNLİK

Bu arada şehitlik yolunda kalabalık bir grup kortejden ayrılan ve yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polisin izin vermediği grup ile başka grup arasında çıkan gerginliğe de güvenlik güçleri müdahale etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından olaylar sona erdi.

İŞTE O ANLAR...

BUNU ASLA UNUTMA EY KAHRAMAN ŞEHİT!

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Şehit Jandarma er Eyüp Çolakoğlu'nun İstanbul Avcılar'daki evi yakınları ve vatandaşların akınına uğradı. Çolakoğlu, son yolculuğuna 10. Yıl Marşı'yla uğurlandı...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Çevredeki lise öğrencilerin sloganlarla protesto ettikleri saldırı sonrası cadde üzerine 'Bunu asla unutma ey kahraman şehit. Seni toprağa değil yüreğimize gömdük' yazılı dev pankart asan komşuları evlerini bayraklarla donattı.

Çukurca'de şehit olan Jandarma Er Eyüp Çolakoğlu'nun Avcılar Çiğdem Caddesi 49 numarada bulunan evinin bu sabahta yakınları ve vatandaşların akınına uğradı. Şehit er Eyüp Çolakoğlu'nun fotoğrafı ve Türk bayrakları taşıyan çeşitli liselerde okuyan bazı öğrenci grupları sabah saatlerinden itibaren terörü protesto eden yürüyüşler düzenlediler. Aralarında kızlarında bulunduğu öğrenciler, "PKK şaşırma sabrımızı taşırma","Avcılar uyama şehidine sahip çık","Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar atarak cadde üzerinde yürüdüler. Tekbir getiren öğrenciler cadde üzerinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Avcılar İlçe Teşkilatı önünde de sloganlar atarak dağıldılar.

Öte yandan çoğunluğunu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin bulunduğu ekiplerin şehit evi çevresi ve BDP binası önündeki önlemleri devam ediyor.Şehit Piyade Asteğmen Bilal Özcan ile Jandarma Er Eyüp Çolakoğlu, Ataköy Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

ÖLÜM ONU TERHİSİNE 38 GÜN KALA YAKALADI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE] Terhis olmasına 38 gün kala şehit olan Piyade Onbaşı İdris Çam'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Van'da düzenlenen törenin ardından uçakla Kahramanmaraş'a getirilen şehit İdris Çam'ın (21) cenazesi önce merkeze bağlı Döngel beldesindeki baba evine getirildi. Şehidin cenazesinin getirilişi sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenaze bir süre sonra namazın kılınacağı belde meydanına götürüldü.

Şehidin annesi Ümmühan Çam, omuzuna Türk bayrağını alarak "Güle güle oğlum, yiğidim, aslanım, şehidim mekanın cennet olsun" diye seslendi.

Baba Ali Çam da, oğlunun arkasından gözyaşı döktü. Bu arada şehidin kardeşi Mehmet Çam da ağabeyinin tabutu başında asker selamı vererek, kardeşini son yolculuğuna uğurladı.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Vali Şükrü Kocatepe, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı ve protokol üyeleri şehidin babası Ali Çam'a başsağlığı diledi.

Şehidin ağabeyi Cuma Çam da, "Hainler en kısa zamanda yakalansın, gerekenler yapılsın. Kardeşimin terhis olmasına 38 gün kalmıştı" diye konuşmuştu.

ŞEHİT YAKINLARI TABUTU BIRAKMAK İSTEMEDİ...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN  DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]
Şehit piyade Er Fevzi Kazak'ın cenazesi ise memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Şehit Fevzi Kazak için Gaziantep Nuri Maviş Camisi'nde tören düzenlendi. Törene çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Caminin çevresindeki birçok binanın Türk bayrakları ile donatıldığı gözlendi. Şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Fevzi Kazak'ın özgeçmişi okundu. Şehit Kazak'ın yakınları namaz öncesinde tabuta sarılmak istedi. Şehidin babası Mehmet Kazak ile bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Şehidin Kocaeli'de askerlik yapan kardeşi Cuma Kazak, annesi Fatma Kazak'ı teselli etmeye çalıştı.

DUYGUSAL ANLAR

Cenazede duygusal anlar yaşadı. Müftü Ahmet Bulut, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çektiği konuşmasının ardından cenaze namazını kıldırdı. Namazın sonrasında Şehit Fevzi Kazak'ın cenazesi askerlerin omuzunda top arabasına konuldu. Tören sırasında sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Çok sayıda vatandaşın cenaze uğurlanırken gözyaşı döktüğü görüldü. Şehit Kazak'ın cenazesi Şehitkamil ilçesine bağlı Karpuzkaya köy mezarlığında toprağa verildi. Törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, Nejat Koçer, Derya Bakbak, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimşek, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

ASKERLER CENAZEYİ OMUZLARDA TAŞIDI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]
Şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas'ın (21) cenazesi, Sakarya'da toprağa verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Kocaeli'deki Cengiz Topel Havaalanı'na uçakla getirilen şehit Elmas'ın cenazesi, cenaze aracına alınarak ailesinin yaşadığı Karakamış Mahallesi'ndeki evine getirildi.Anne Mübyen, ağabeyi Sefa, kardeşi Ferdi, kızkardeşi Merve ile teyzesi, şehidin cenaze aracındaki tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

ASKERLER OMUZLARINDA TAŞIDI

Cenaze daha sonra askerlerin omuzlarında namazın kılınacağı Karakamış Merkez Camisi önündeki alana getirildi. Elmas'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, namazın ardından gözyaşları arasında Ozanlar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, AK Parti Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya 1. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

UZMAN ONBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE] 
Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Reşit Ercan, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde toprağa verildi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN... 

Şehit Ercan'ın cenazesi, ambulansla Elazığ Asker Hastanesi'nden Kovancılar ilçesindeki Merkez Meydan Camisi'ne getirildi. Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı namazın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, ambulansa konularak Yarımca beldesindeki evinin önüne götürüldü. Şehit Ercan, daha sonra Yarımca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Şuay Alpay, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, Palu Kaymakamı Yasin Özcan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAKAN SAF TUTTU...
HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...
[PAGE]
Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

GÜLDAL'I SON YOLCULUĞUNA NİŞANLISI UĞURLADI...FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

5 bini aşkın kalabalık şehit Güldal'ın naaşını, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları atarak karşıladı. Törende, şehit er Hüseyin Güldal'ın nişanlısı Ebru Utaş baygınlık geçirdi. Utaş'a, hemen hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansında müdahalede bulunuldu. Şehit Erin babası Mustafa ve annesi Münevver Güldal tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Cengiz Topel Havaalanı'ndan alınan şehit Güldal'ın cenazesi helikopterle Karamürsel'deki Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığına götürüldü. Burada Karamürsel Belediyesine ait cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Yalakdere köyündeki baba evine getirildi. Cenaze törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Yalova Valisi Esengül Civelek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğankılıç, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, AK Parti milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Okur, CHP milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan şehidin ailesine başsağlığı diledi. Helallik alınmasının ardından dualar okuyan Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, cenaze namazını kıldırdı. Şehit Güldal, daha sonra toprağa verildi. 

BAKAN ŞEHİT CENAZESİNDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE] 
Şehit  Jandarma Er Süleyman Kalkan, memleketi Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde toprağa verildi.

OĞLUNUN KOMUTANINA BÖYLE SESLENDİ...

Şehit Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın cenazesi, Süleyman Demirel Havaalanı'na Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçakla getirildi. Anne Şerif Kalkan, kardeşleri Murat, İlknur, Ayşe ve Burcu Kalkan ile dedesi Süleyman Kalkan tarafından karşılandı. Karşılamada, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç ile protokol mensupları da bulundu.

Anne Şerif Kalkan, Vali Memduh Oğuz ve Garnizon Komutanı Tekin'in başsağlığı dileklerini kabul etti. Şehit Süleyman Kalkan için Sücüllü meydanında tören düzenlendi. Buradaki törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Oğuz, Tuğgeneral Tekin, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de katıldı.

BAKAN EROĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törende Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Şehit Kalkan'ın cenazesi top arabasına konulurken annesi Şerif Kalkan, "Benim yavrumu kuru yere koymayın. Onu kuru yere koymayın. Yavrum benim, kuzum benim. Hakkını helal et" diye ağıt yaktı.

OĞLUNUN KOMUTANINA SESLENDİ

Şerif Kalkan, Tuğgeneral Necati Tekin'e "Oğlumun komutanı sen misin? Oğlum, 'Komutanım beni çok seviyor' diyordu o sen misin?" diyerek gözyaşı döktü.Kalkan'ın cenazesi, Harman Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek defnedildi. 

SİNOP ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...
[PAGE]
 
Şehit piyade onbaşı Fikret Özer için Büyük Cami'de cenaze töreni düzenlendi. 

OĞLUNUN FOTOĞRAFINA SARILDI, GÖZYAŞI DÖKTÜ... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirilen Samsunlu şehit Piyade Onbaşı Fikret Özer ile aynı yerde şehit olan Sinoplu Uzman Çavuş Halil Özdoğru için ilk tören burada gerçekleştirildi. Uçaktan indirilen şehitlerin naaşları askerlerin omuzunda cenaze araçlarına konuldu. Buradan kortej eşliğinde çıkarılan şehit uzman Çavuş Özdoğru'nun naaşı memleketi Sinop'a gönderildi. Şehit onbaşı Fikret Özer'in naaşı ise Büyük Cami'ye getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda taşınan şehit cenazesi, top arabasına konuldu. Ailesinin ve protokol üyelerinin eşliğinde top arabasında bir süre taşınan Özer'in cenazesi, defnedilmek üzere ailesinin yaşadığı Atakum ilçesine götürüldü.

Tören nedeniyle geniş güvenlik önlemi alan polis, Büyük Cami etrafındaki yolları trafiğe kapadı. Ellerinde Türk bayraklarıyla, sloganlar atıp tekbir getirerek törene gelen vatandaşlar, polislerce oluşturulan güvenlik noktalarında üstleri arandıktan sonra avluya alındı. Törene şehidin ailesinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Serdar Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BEN VE AHMET ONLARDAN DAHA ÇOK KÜRDÜZ...BAKAN EKER'İN SÖZLERİ TÖRENE DAMGASINI VURDU...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Şehit Piyade er Ahmet Tuncel (21), Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çığır köyünde toprağa verildi. Cenazeye Bakan Mehdi Eker'in "ben ve Ahmet onlardan daha çok kürdüz" sözleri damgasını vurdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Şehit erin cenazesi, jandarmaya ait helikopterle önce Bitlis Jandarma Komutanlığına, daha sonra Çığır köyü yakınında bulunan Kavakbaşı beldesine götürüldü. Buradan ambulansla köye getirilen Tuncel'in cenazesi, gözyaşları arasında baba evine götürüldü. Evde bir süre bekletilen cenaze daha sonra köy meydanına getirildi. Cenaze törenine katılmak üzere Çığır köyüne gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, dün Türkiye'de 24 ocağa ateş düştüğünü, şehit Ahmet Tuncel'in de bunlardan biri olduğunu söyledi.

KÜRTLER ADINA CİNAYET İŞLİYORLAR

Bakan Eker, şehidi toprağa vermek üzere toplandıklarını belirterek, şöyle devam etti: ''Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Türkiye'de Kürtler adına bunu yapanlar, Kürtler adına cinayet işlediğini düşünenler ne benden ne Ahmet'ten daha fazla Kürttürler. Bu saldırılarla, bu cinayetlerle, bu terörist faaliyetler ve eylemlerle, bu mayınlarla, bu bombalarla, bu pusularla hiçbir zaman, hiçbir şey elde edilemez. Bu, sadece eğer bir sorun varsa, bir sorunun olduğu düşünülüyorsa, sadece o sorunu büyütmeye yarar. Başka bir işe yaramaz. Biz bir yandan bu terör eylemlerini gerçekleştirenlerle her türlü mücadeleyi sürdürürken, gerekirse bu uğurda şehitler verirken, bir taraftan da Türkiye'deki meseleleri çözmeye devam edeceğiz. Onlara inat çözmeye devam edeceğiz.''

SORUNU ÇÖZECEĞİZ


Türkiye'de ihtiyaç duyulan sivil anayasayı hayata geçireceklerini ifade eden Eker, ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamayı sağlayacaklarını vurguladı. ''Barış ve huzur içerisinde bu sorunu çözeceğiz'' diyen Eker, şunları söyledi:

''Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni sivil bir anayasayı hayata geçireceğiz ve Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızın, bütün kardeşlerimizin, birlik ve beraberlik içerisinde, bu güzel vatanda, bu güzel ülkede bin senedir yaşadığı gibi, dostça, kardeşçe yaşamaya devam etmeye çalışacağız ve bunun imkanlarını oluşturacağız. Bu saldırılar, elbette ki bizi üzüyor ve yüreğimizi yakıyor. Ama biz terör örgütünün propaganda amaçlı olarak yaptığı bu eylemlerde, bizi akıl dışı işler yapmaya itmesine de müsaade etmeyeceğiz. Soğukkanlılığımızı ve metanetimizi koruyacağız. Sabırla, inançla, inatla barışı, sevgiyi, dostluğu ve kardeşliği, bu topraklarda yaşayan, bütün 74 milyon vatandaşımız arasında inşa etmeye devam edeceğiz. Şehidimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.''

KABRE TOPRAK ATTI

Eker, şehidin mekanının cennet olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Onun şahsı adına değil, geride kalanlarının ondan ayrılmasından dolayı duyduğu acı bizim yüreğimizi yakıyor. Bizim inancımıza göre şehidin makamı makamların en büyüğüdür. Elbette ki bizim için, tüm insanlar için, yavrularımızdan, kardeşlerimizden, akrabalarımızdan, dostlarımızdan, Mehmetçiğimizden tüm diğer şekilde hayatını kaybeden, haksız bir şekilde katledilen, anne karnındaki 8 aylık bebekten tutun, yemeğe giden genç kızlara, sabah camiye giden din adamına, top oynayan polis memuruna, sokakta yürüyen vatandaşa kadar, bütün masum insanların hayatına kastedenler de bu akıttıkları kan içinde boğulacaklar. Bu menfur ve melun saldırılar, İnşallah son bulur. Temennimiz bu. Soğukkanlı bir şekilde yaralarımızı saracağız. Mücadelemize azim ve karalılıkla devam edeceğiz.''

Bakan Eker ve beraberindekiler, daha sonra cenaze namazı için saf tuttu. Daha sonra şehidin toprağa verildiği Çığır köyü mezarlığına giden Bakan Eker, şehidin cenazesine toprak attı. Bakan Eker, şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel'i teskin etti ve başsağlığı diledi.

"FEDAİ AĞABEY UFUKLARIN GELDİ"

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kırklareli'nin Vize İlçesi'nde bugün okula gitmeyen binlerce lise öğrencisi, 5 kilometre uzaklıktaki Çavuşköy'e kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü ve Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan askerlerden piyade er Ufuk Bozkurt'un babası Fedai Bozkurt'un evnini önünde 'Fedai ağabey Ufuklar'ın geldi' sloganı attı. Fedai Bozkurt, öğrencileri görünce gözyaşlarına boğuldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Fenalık geçiren şehit babası ambulansa alındı. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da aileyi ziyaret etti. Şehit er Ufuk Bozkurt'un cenazesi yarın Çavuşköy'de toprağa verildi.

"FEDAİ AĞABEY UFUKLARIN GELDİ"

Bugün okula gitmeyen ve ilçe merkezinde toplanan bine yakın liseli, yine bine yakın ilçe sakiniyle birlikte, ellerinde Türk bayrağı ve şehit er Ufuk Bozkurt'un fotoğrafının bulunduğu afişle sloganlar atarak yaklaşık 5 kilometre yürüyerek şehit erin köyüne ulaştı.

Şehidin 2 katlı ahşap evinin önüne gelen öğrenciler, burada 'Fedai ağabey Ufuklar'ın geldi' sloganı attı. Dışarı çıkan ve güçlükle ayakta durmaya çalışan şehit babası Fedai Bozkurt, hıçkıra hıçkıra ağladıktan sonra baygınlık geçirdi.

Evin önünde hazır bekletilen ambulansın içinde sağlık ekiplerinin müdahale ettiği baba Bozkurt, yaklaşık 15 dakika sonra kendine gelebildi. Bozkurt Ailesi'nin yaşadığı 2 katlı eve Ufuk Bozkurt'un fotoğrafı asılırken, şehidin halası Sevinç Bıyıklı ağabeyi Fedai Bozkurt'un yanına giderek, "Ağabey 2 Ufuk'un daha var vatan için" diye bağırdı ve Ufuk'un üyey annesinden olan 6 yaşındaki İsa ve 10 yaşındaki Emre Boskurt'a sarılarak gözyaşı döktü. Toplanan köy halkı iktidar ve muhalefetin birlikte çalışarak terörü bitirmesini istedi.

Şehit evine bir gün sonra bugün saat 14.30'da gelen Kırklareli Valisi Mustafa Yaman beraberindeki 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ile birlikte baba Fedai ve bebekliğinden beri annesinden ayrı olduğu için yeğeni Ufuk Bozkurt'un büyüten hala Sevinç Bıyıklı'ya başsağlığında bulundu.

Vali Yaman'la konuştuğu sırada ağlayan hala Bıyıklı, "Devletimiz çocuklarımızı korusun" dedi. Yaklaşık 1 saat şehit evinden kalan Vali Yaman ve beraberindekiler ardından köyden ayrıldı.

BİNALİ YILDIRIM ŞEHİT BABASININ ELİNİ BİR AN OLSUN BIRAKMADI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Şehit Jandarma Er Ramazan Akın, (20), Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Aşağı Yenigün köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

BAKAN YILDIRIM, ŞEHİT BABASININ ELİNİ BİR AN OLSUN BIRAKMADI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Şehit Jandarma Er Ramazan Akın'ın cenazesi akşam 21.00 sıralarında Ağrı'ya getirildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Ali Yerlikaya ve vatandaşlar tarafından karşılanan cenaze şehit askerin doğup büyüdüğü Hamur ilçesi'nin Aşağı Yenigün Köyüne götürüldü. Yaklaşık 100 araçtan oluşan konvoyla saat 23.00 sıralarında köye getirilen şehit askeri kadınlar Kürtçe ağıtlarla karşıladı. Ağrı Müftü Vekili Abdullah Eroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit askerin naaşı köy mezarlığına vatandaşların omuzunda taşındı.

BAKAN BİNALİ YILDIRIM ELİNİ HİÇ BİRAKMADI

8 çocuğundan birini kaybeden anne Sakine Akın, mezarlıkta fenalık geçirince sağlık ekiplerinin müdahale etti. Sakin bir şekilde olup biteni izleyen baba Mehmet Akın'a en büyük desteği sürekli elinden tutan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi. Şehidin naşının dualar arasında toprağa verildikten sonra tabutuna sarılı olan Türk Bayrağı taziye çadırında Bakan Binali Yıldırım tarafından, baba Mehmet Akın'a verildi.

Köyde düzenlenen cenaze namazına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım?ın yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, AKP Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Belediye Başkanvekili Nesim Deniz (AKP), bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

ASTEĞMEN GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Terhisine 5 ay kalan ve sadece 2 yıllık evli olan şehit askerimiz Piyade Asteğmen Bilal Özcan'ın cenazesi, Beylikdüzü'ndeki evine getirildi.

POLİSLER DE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Türk bayrağına sarılı cenazesi Kasımpaşa'taki askeri hastaneden alınarak, polis eskortu eşliğinde babası Ali Osman, eşi Fatma Betül Özcan ile diğer yakınlarının içinde bulunduğu cenaze aracı evine getirilen Piyade Asteğmen Özcan'ın cenazesi, kalabalık bir topluluk tarafından tekbirlerle karşılandı.

Evinin önünde helallik alınmasının ve dualar okunmasının ardından Özcan'ın naaşı öğle vakti cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camisi'ne doğru yola çıktı.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Asteğmen Özcan'ın cenazesinin evinden ayrılışı sırasında aracı bir süre yürüyerek takip eden bazı vatandabazılar gözyaşlarına hakim olamadı.

TÜRK BAYRAKLARI AÇILDI

Şehit Piyade Asteğmen Bilal Özcan'ın cenazesinin evine getirilmesinden önce, evinin önünde kurulan taziye çadırında, Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Özcan'ın oturduğu ''Bilal Apartmanı'' ve sokağın girişine büyük boy Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafının yer aldığı ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' yazılı bez afiş asıldı.

Özcan'ın evinin çevresinde ambülanslar ile çok sayıda polis ekibinin görev yaptı. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu bir grup uzun bir Türk bayrağı taşıyarak, çeşitli sloganlar atarak, İstiklal Marşı okudu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajlarını da yüksek sesle okundu.

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Talaşlı Üretim Öğretmenliği'nden 2010 yılında mezun olan şehit Asteğmen Özcan'ın 3 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olduğu, terhisine 5 ay kaldığı ve 2 yıl önce evlendiği öğrenildi.

ŞEHİT CENAZESİNE KATILANLAR ŞEHİR MERKEZİNE YÜRÜDÜ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ....

[PAGE]Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Koray Özel için memleketi Adana'da cenaze töreni düzenlendi.Van'dan askeri uçakla dün Adana'ya getirilen şehidin cenazesi bu sabah Adana Asker Hastanesi'nden alınarak konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camisi'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Cenaze, askerlerin omzunda cami avlusuna getirildiği sırada şehit askerin babası İdris, annesi Elif ve kardeşi Ayşe Özel gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören nedeniyle geniş güvenlik önlemi alan polis, ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılmak için gelenleri, caminin de içinde bulunduğu Merkez Park'ta bekletirken, şehidin akraba ve yakınlarını cami avlusuna aldı.

AK PARTİLİ VEKİL DE KATILDI

Şehidin cenaze namazını Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat kıldırdı. AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da ön safta yer alarak cenaze namazını kıldı.

Şehidin babası İdris Özel ve törene katılan protokol üyeleri, şehidin cenazesinin konulduğu top arabasının arkasında bir süre yürüdü. Daha sonra cenaze defnedilmek üzere Feke ilçesine gönderildi.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Bu sırada Merkez Park içindeki çoğunluğu öğrencilerden oluşan kalabalık grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehir merkezinde yürüyüş düzenledi.

ÇOCUKLUĞU BÖYLE YOKLUK İÇİNDE GEÇMİŞTİ....

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Üsteğmen Murat Bek, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaşın katıldığı törende şehidin resmi nikahını yaptığı ve düğün hazırlığında olduğu eşi Saniye Bek ile annesi Elmas Bek ve kardeşlerinin metanetli duruşu ile dikkat çekti. 

ŞEHİT OĞLUNU SON YOLCULUĞUNA ASKER SELAMIYLA UĞURLADI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Acılı baba Abdullah Bek, oğlunun cenazesi alana getirilirken asker selamı ile karşıladı. Binlerce vatandaş sloganlarla terörü lanetledi. Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün elinden tutarak teselli ettiği baba Abdullah Bek de tören sonrası çevredeki vatandaşların "Sen başını dik tut, biz senin evladınız" şeklinde seslenişlerine, "Ben Yozgat'la, vatanımla, oğlumla gurur duyuyorum. Başım her zaman dik olacak" diye haykırdı. Şehit üsteğmen Söğütlüdere Köyü'nde göz yaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

SALYANGOZ SATARAK GEÇİMİNİ SAĞLADI

Şehit Üsteğmen Murat Bek'in 15 Temmuz 2012'de düğün tarihi aldığı, şehit haberinin geldiği gün ise Ankara'da düğün salonu sözleşmesinin yapılacağı bildirildi. Bek'in, eşinin okulu bittikten sonra düğün yapmayı planladıkları öğrenildi. Şehit üsteğmenin, ilkokulu 10 kilometre uzaklıktaki komşu köyde okuduğu ve yürüyerek gidip geldiği, yol boyunca da salyangoz topladığı belirtildi. Maddi durumları iyi olmayan ailenin, üsteğmenin topladığı salyangozları satarak geçimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Üsteğmen Bek, Yozgat'ın son üç ay içerisinde bölücü teröre verdiği 4. şehidi oldu.

BAKAN SADULLAH ERGİN'E DAYANARAK AYAKTA DURABİLDİ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Piyade Onbaşı Mesut Cengiz'in cenazesi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı törenle Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde toprağa verildi.

ŞEHİT BABASINI BAKAN SADULLAH ERGİN AYAKTA TUTTU... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Askeri uçakla Antakya'ya, oradan da helikopterle Denizciler beldesindeki Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlasına getirilen Mesut Cengiz'in cenazesi, daha sonra Şirinyurt Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada yakınları ve komşularından helallik alınmasının ardından şehit Piyade Onbaşı Mesut Cengiz'in cenazesi Çamlık Mezarlığı'na getirildi.

Cengiz'in cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konulan Mesut Cengiz, burada toprağa verildi.

ŞEHİT BABASININ EN BÜYÜK DESTEĞİ BAKAN ERGİN OLDU

Tören sırasında şehidin babası Ahmet Cengiz'in, Adalet Bakanı Ergin'e tutunarak ayakta durduğu gözlendi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ile vatandaşlar katıldı.

AYDIN TERÖRE LANET YAĞDIRDI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Jandarma Komando Er Mehmet Çetin'in cenazesi, Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Beyerli köyünde toprağa verildi.

ŞEHİT CENAZESİ 30 BİN KİŞİYİ SOKAĞA DÖKTÜ... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Jandarma Ege Bölge Komutanlığına ait helikopterle İzmir'den Nazilli Şehir Stadı'na getirilen şehidin cenazesi, stadyumda askeri erkan tarafından karşılandı. Şehidin naaşı, daha sonra cenaze namazı için Nazilli Koca Camisi'ne getirildi. Şehit er için ikindi namazının ardından, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

30 BİN KİŞİ KATILDI

Törene yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Cenazeye katılanlar arasında öğrencilerinde sayısının oldukça fazla olması dikkati çekti.

'O BENİM MELEĞİMDİ'

Şehidin ailesi, camide kendileri için ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu önlerinden geçerken abla Fatma Duzsuz, "O benim meleğimdi" diyerek, gözyaşlarına boğuld

Şehidin cenazesi, namazın ardından Atatürk Caddesi, Belediye Meydanı ve Hürriyet Caddesi güzergahından kortej eşliğinde götürülürken, vatandaşlar terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Şehit erin cenazesi, Beyerli Köyü mezarlığında toprağa verildi.

ARTVİN YAS TUTTU...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Şehit piyade onbaşı Soner Ateşsaçan bugün Artvin'in Yusufeli ilçesinde törenle son yolculuğuna uğurlandı.

ARTVİN ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI...FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Cenazesi dün ambulansla baba ocağı Yusufeli ilçesine getirilen Soner Ateşsaçan için bugün Yusufeli Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Vali Necmettin Kalkan, AK Parti İsrafil Kışla CHP milletvekili Uğur Bayraktutan, Husrev Salmaner, İl Alay Komutanı Alper Sır ile ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze töreninde Soner Ateşsaçan'ın babası Mehmet ve annesi Fatma Ateşsaçan ile kardeşleri feryat ederken, Sonar Ateşsaçan'ın 6 çocuklu ailenin en küçük ferdi olduğu öğrenildi. Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Ateşsaçan'ın cenazesi ilçenin Bıçakçılar Köyü'nde toprağa verildi.

BABALARINI GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADILAR...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenazesi, memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde toprağa verildi.

KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ'A ANLAMLI VEDA... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan Geçer'in cenazesi, konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Yazla beldesindeki baba evine getirildi. Burada şehidin annesi Fatma Geçer, ağabeyi İsmail Geçer, şehidin oğulları Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) gözyaşı döktü.

Daha sonra Merkez Camii'ne getirilen Geçer'in cenazesi cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınları, bazı milletvekilleri, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Namık Boran, Konya İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, Akşehir 31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre ve çok sayıda vatandaş katıldı.

''BAYRAMDA GELMESİ İÇİN BİLET GÖNDERECEKTİM, CENAZESİ GELDİ''

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban'ın, cenazesi, memleketi Aksaray'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit babası Ekrem Çoban, saldırının olduğu günün akşamı oğluyla telefonla görüştüğünü ve Kurban Bayramı'na izne gelmek için uçak bileti istediğini belirterek, "Kurban bayramında izne gelmesi için uçak bileti gönderecektim, şehit cenazesi geldi" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Terhisine 5 ay kala şehit olan Yavuz Çoban'ın annesi Dürdane Çoban ve aynı yaştaki babası Ekrem Çoban, kardeşleri, tabuta sarılarak veda etti. Şehit annesi Dürdane Çoban, gözyaşları içinde, "Seni böylemi karşılayacaktık kuzum" dedi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞU ÇOCUKLARI UĞURLADI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE] 41 yaşındaki şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun cenazesi, memleketi Sinop'ta düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı tören boyunca çocukları Ogün, Ozan ve Onur'a sarılarak gözyaşı döken şehit eşi Nuray Özdoğru, "Bunların hepsinin Allah belasını versin. Benim geride 3 tane daha Halil'im var. Bunların sonu gelecek elbet" dedi.

ŞEHİT ANNESİ METANETİ İŞTE TÜRK ANNESİ DEDİRTTİ...

DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın cenazesi, memleketi Çorum'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Şehit eşi Pınar Aslan, PKK'lı teröristlere lanet okudu. Şehidin evinin önüne gelen lise öğrencileri şehit Aslan'ın çocukları Efe ve Zeynep'i omuzlarına alıp ''En büyük asker bizim asker'' sloganı attı.

MUSTAFAM AĞLAMAMIZI İSTEMEZDİ

Şehit Mustafa Aslan'ın babası Ali Aslan, annesi Samiye Aslan ve eşi 25 yaşındaki Pınar Aslan, evin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit eşi Pınar Aslan, ailesi ve yakınlarına sürekli "Ağlamayın" uyarısında bulundu. "Mustafa ağlamamızı istemezdi. Ağladığımızda kızardı" diyen şehit eşi, metanetini korudu. Pınar Aslan, ayrıca eşinin alyansını da kolye yapıp boynuna taktı.

AYILIP BAYILMAK YOK

Şehit annesi Samiye Aslan da "Ayılıp bayılmak yok. Ağlamak yok. Yavruma düşmanları güldürmeyin" dedi. Anne Samiye Aslan, daha sonra torunu 3 yaşındaki Efe'yi kucağına alarak "Düşmanlar için bir tane daha büyütüyorum. Kahrolsun PKK kahrolsun. Bir tane daha yiğit büyütüyorum onlar için. Canı sağolsun yavrumun. Bir tane daha Mehmetçik büyütüyorum" dedi. Şehit eşi Pınar Aslan da çocukları Ege ve 6 yaşındaki Zeynep'e sarılıp "Bunlar da asker olacak" dedi.

KARISI 7 AYLIK HAMİLEYDİ...ÇOCUĞUNU GÖREMEDEN ŞEHİT OLDU...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy (27), memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy için İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı binası önünde tören düzenlendi.

ŞEHİT ASKER GERİDE 7 AYLIK HAMİLE EŞİNİ BIRAKTI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Ulusoy'un Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan baba Zübeyir, anne Banu, eşi Necla Ulusoy, gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Ulusoy'un naaşı Kadirli Asri Mezarlıktaki şehitliğe getirilerek toprağa verildi.

7 AYLIK HAMİLEYDİ

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Türk bayrakları açan gruplar terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Evli ve eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Ulusoy'un 2 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Törene Ulusoy'un yakınlarının yanı sıra Vali Celalettin Cerrah, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Osmaniye Alay Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Kaymakam Necip Çakmak, Sumbas Kaymakamı Orhan Aktürk, Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü ve diğer ilgililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MEMLEKETİ ERZURUM'A UĞURLANDI...

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]Şehit Piyade onbaşı Mesut Kazanç'ın cenazesi Erzurum'da toprağa verildi. Şehit Kazanç'ın cenazesi, Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi'nden ambulansla Lalapaşa Camisi'nin avlusuna getirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Burada düzenlenen cenaze törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak, Adnan Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutan Vekili Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, şehit Kazanç'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yıldırım, cenaze töreni sırasında ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Şevket Kazanç'ı teselli etti. Cuma namazı sonrasında Erzurum Müftü Vekili Osman Yazıcı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına konuldu.

Lalapaşa Camisi'nin önünden top arabasına konulan cenaze, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na getirdikten sonra askeri araçla Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü. Burada bir süre omuzlarda taşınan Kazanç'ın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi. Mezarlıktaki törene de katılan Bakan Yıldırım, Konaklı İlköğretim Okulu'nda taziyeleri kabul eden şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Yıldırım daha sonra Erzurum'a hareket etti.