BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,36
HABER /  GÜNCEL

305 metreden düşen dağcı ölmedi

Dağa tırmanırken düşen ama hayatta kalmayı başaran dağcı, kurtarma ekipleri tarafından bulunduğunda ayakta haritasını okuyordu.

Abone ol

Dağa tırmanırken düşen ama hayatta kalmayı başaran dağcı, kurtarma ekipleri tarafından bulunduğunda ayakta haritasını okuyordu. Dağcı, 305 metreden düşüp kazayı sadece sıyrıklarla atlattı.

36 yaşındaki Adam Potter, Ben Nevis yakınlarındaki Sgurr Choinnich Mor zirvesine tırmanırken ayağı kaydı ve tüm çıkıntıları inanılmaz bir şekilde sıyırarak dik bir şekilde doğu yamacına düştü.

BBC'nin haberine göre, kurtarma helikopterinde bulunan Teğmen Tim Barker, yanına gittiklerinde Potter'ın olayın şokuyla titrediğini söylerken, onu yamaçta dik bir şekilde gördüklerinde yanlış adama ulaştıklarını düşündüklerini anlattı.

"Onu bu kadar iyi durumda görmek imkansızdı, üstünde 3 tane sarp çıkıntı vardı." diyen teğmen, yukarı doğru geri çıkarken dağcının kayalık boyunca dikey bir şekilde dağılmış tırmanma araçlarını bulduklarını ifade etti.

Kaza anında tesadüfen bölgede olan helikopterdeki Barker, Potter'ın çok şanslı olduğunu çünkü 305 metreden düşüp kazayı sadece sıyrıklarla atlattığını söyledi.

Glasgow'lu dağcı kazanın olduğu anda 3 arkadaşı ile beraber zirveye tırmanıyordu.