BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

300 daireyi 961 kişiye sattı

Bir çok kişiyi dolandırdı. Duruşmada 300 bin TL kefaletle tahliyesi kararı çıktı.

Abone ol

Sakarya'da, aynı daireyi birçok kişiye satarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan sanığın 300 bin TL kefaletle tahliyesine karar verildi. 

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 300 kişilik siteden 961 kişiye yer satmak üzere anlaştığı ve bir miktar para aldığı iddiasıyla tutuklanan Nedim Ateşen ve dolandırıldıklarını öne süren bazı müştekiler katıldı. 

Duruşmada söz alan müştekilerin avukatı Şahin Tosun, sanığın dolandırıcılık amacıyla hareket ettiğini ve 300 dairelik alan için 961 kişiyi kaydettiğini söyledi. 

Tosun, sanığın daire için para ödeyen birden fazla kişiye aynı daireyi gösterdiğini savunarak, durumun fark edilmesi üzerine Ataşen'in can güvenliği endişesiyle kendini ihbar ettiğini belirtti. 

Duruşmada söz alan sanık Ateşen ise kendisinin cezaevinde kalmasının durumun çözümüne etkisi olmayacağını anlatarak, cezaevinde olduğu süre içinde, yaptığı dairelerin talan edildiğini öne sürdü. 

Tutuklu kalmasının mağdur kişilerin mağduriyetini daha da artırdığını ifade eden Ateşen, ''Benim yaptığım dairelerde oturdukları halde 110 kişi daha savcılığa şikayette bulunmuş. Amaç benim daha fazla cezaevinde kalmamı sağlamak ve bundan rant elde etmektir'' dedi. 

Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanmış olması nedeniyle sanığın 300 bin TL kefaleti ödemesi halinde tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Ateşen'in yaptığı inşaatta finansman sıkıntısı yaşaması üzerine ''37 bin TL'ye daire sattığını'' söyleyerek inşaata fazladan üye kaydettiği öne sürüldü.

İddianamede, düşük fiyata ev yapıp vereceği vaadi ile nitelikli dolandırıcılık suçunu 366 kez işlediği öne sürülen Ateşen'in her mağdur için ayrı ayrı olmak üzere 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılması talep edildi.