BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirne yeşil cenneti olacak

Türkiye'nin orman fakiri illerinin başında geliyor. Edirne kararlı bu adını yeşil Edirne olarak değiştirecek.

Abone ol

Türkiye'nin orman fakiri illerinden olan Edirne'de daha önceki yıllarda başlatılan ağaçlandırma seferberliği sürüyor.

Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne İl Özel İdaresi ile İşkur Müdürlüğünün toplum yararına çalışma programı çerçevesinde, Edirne'de ağaçlandırma seferberliğine destek sağlamak amacıyla ortak hazırladıkları projenin devam ettiğini söyledi.

Mart ayında hayata geçirilen projenin 248 köyde sürdürülmesi için köy muhtarları ile çeşitli toplantılar yaptıklarını, ancak 111 köy muhtarın bu projeye sahip çıktığını anlatan Çetin, amaçlarının merkez, ilçe ve köy yollarının her iki tarafının ağaçlandırılması, bunların bakım ve onarımının yapılması olduğunu belirtti.

Proje kapsamında 366 kilometrelik yolun her iki tarafının ağaçlandırılacağını ifade eden Çetin, ağaçlandırılacak toplam alanın 732 kilometre olduğunu, 111 köye 86 bin ağaç dikileceğini belirterek, ''Bulgaristan'da bir köye girerken yolun her iki tarafının ağaçlandırılmış olduğunu görüyorsunuz. Bu gerçekten güzel bir şey. Bizde bunu köylerimize uygulamak istedik. Yolun iki tarafına ıhlamur, akasya, iğde, özel mülkiyet alanı olan bölgelere de ceviz ve badem dikiyoruz. Bu aynı zamanda bu mülkiyet sahibine de bir kazanç kapısı olmuş oluyor. Ceviz ve bademden, buğdaydan kazandığının 4-5 katı para kazanacak'' dedi.

Projenin iki amacı olduğunu ifade eden Çetin, bunlardan birincisinin İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin, maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, ikincisinin de kurum olarak köy yollarını ağaçlandırılarak toprağı korumak, havayı temizleyerek sağlığa katkı sağlamak ve topluma ağaç sevgisi ile çevre bilinci aşılamak olduğunu kaydetti.