BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan köprüyü söküp götürdü

Köse barajının suları altında kalacak tonlarca ağırlığındaki köprü demirlerini söküp beldesine taşıdı.

Abone ol

Gümüşhane'nin Tekke beldesi Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, baraj suları altında kalacak olan bir köprünün demirlerini personeli ile birlikte sökerek beldesine götürdü.

Şeyhoğlu, Köse ilçesinde yapımı tamamlanan barajın açılışına davetli olarak katıldığını, bu sırada bir köprünün gözüne takıldığını belirtti.

Firma yetkililerine, bu köprünün akıbetini sorduğunda baraj gölü sularının altında kalacağı yanıtını aldığını bildiren Şeyhoğlu, şunları söyledi:

''Kendi kendime 'ben bunu söker miyim, sökerim, yapar mıyım, yaparım' dedim ve başardım. Yüklenici firma İtalya'dan getirip baraj yapımı sırasında köprü kurdu. Firma yetkilisine köprünün ne olacağını sorduğumda, 'sular altında kalacak' dedi. Söküp alabilir miyim soruma, 'söküp alabilirseniz alın' dedi. Bunun üzerine belediyemiz personelini ve belediyemiz makinelerini getirerek tonlarca ağırlığındaki köprüyü söktük.' 

İtalya'dan getirtilen her birinin değeri 10 bin lira olan 15 köprü demirini beldelerine getirdiklerini kaydeden Şeyhoğlu, ''Bu malzemeleri şimdi beldemizin bahçelerine geçiş için köprü yapımında kullanacağım. Demirleri üçer adet değerlendirmemiz halinde 5 tane köprü yapmış olacağım'' diye konuştu.

Baraj köprüsünden 15 köprü demiri aldığını belirten Şeyhoğlu, ''Köprüden ayrıca 20 tona yakın hurda sac ve demir aldım. Kullanılabilecek olanı kullanacağız, kullanılmayacak durumda olanları ise hurda olarak hurdacılara satarak belediyemize gelir sağlamış olacağız'' ifadelerini kullandı.