BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'linin sözleri Sakarya'yı gerdi

Sakarya İl Başkanı’nın gayrımüslimlere karşı sözler etmesin kentte rahatsızlığa yol açtı.

Abone ol

AKP Çanakkale İl Örgütü’ne asılan, üzerinde tüm dinlerin sembolleriyle “Biz birlikte Türkiye’yiz” sözlerinin yazılı olduğu pankart için “Türkiye Müslüman Türklerindir. Yürekleri yiyorsa o pankartı Sakarya’ya assınlar” diyen MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan hakkında partisi tarafından disiplin soruşturması açılmayacağı öğrenildi.

Taraf’ın yaptığı araştırmaya göre, Erdoğan’ın sözleri parti içerisinde herhangi bir rahatsızlığa neden olmadığı için konu disiplin kuruluna aktarılmadı.

Taraf’a konuşan ve isminin verilmemesini isteyen bazı partililer, “Konuşmasında rahatsız edici bir şey yok” sözleri ile Erdoğan’ı savundular. Partililer, “Bizce disiplin soruşturması açılması için bir neden yok” dediler. AKP Çanakkale İl Başkanlığı Binası’nda asılı bir pankartın üzerinde tüm dinleri temsil eden semboller bulunmasını ve pankartın üzerinde yazan “Biz birlikte Türkiye’yiz” sözlerini eleştiren Erdoğan, “Nasıl oluyor da bu ülke Yahudilerin ve Hıristiyanların oluyor. Bu ülke Yahudilerin, Hıristiyanların vatanı değil. Bu ülke Müslüman Türklerin vatanıdır. Yürekleri yiyorsa bu afişi Sakarya’da assınlar” demişti.

Çelik: Cevap vermeye gerek yok

Erdoğan, açıklamasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Sakarya Hendek’e yaptığı ziyarette karşılanması ile ilgili de şunları söylemişti: “Karşılamada manav, muhacir, Kürt ve buna benzer etnik grupların isminin yazdığı pankartlar vardı. Bu pankartlarda hiçbir Türk’ün ismi yoktu.” Çelik, Erdoğan’ın Çanakkale’de AKP İl Başkanlığı’na asılan pankartla ve kendisi ile ilgi sözleri için, “Bu zihniyete, bu kafaya sahip birisine cevap vermek, bu zihniyeti önemsemek olur. O yüzden hiçbir şey söylemeyeceğim” dedi.

 

“Sakarya hoşgörülüdür”

Erdoğan’ın sözleri ile ilgili Taraf’a konuşan AKP Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci ise, “Erdoğan’ın bu açıklamasını şaşkınlıkla okudum” dedi. Cebeci, “Burada yürekleri varsa o pankartı Sakarya’ya assınlar’ diye bir ifade kullandığı iddia ediliyor. Türkiye’deki bütün illerde hoşgörü ortalaması alınsa başta Sakarya gelecektir” diye konuştu.