BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  GÜNCEL

30 Ağustos resmi tatil mi Zafer Bayramı'nı neden kutluyoruz?

30 Ağustos Zafer Bayramı ne zaman 2018, 30 Ağustos hangi güne denk geliyor ve 30 Ağustos kaç gün tatil soruları şimdiden merak konusu oldu. Bu sene 2018 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı perşembe gününe denk geliyor. O gün resmi tatil. Cuma gününü de izinli geçirebilecekler için 4 günlük bir tatil olmuş olacak.

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı 2018 ne zaman, hangi güne denk geliyor ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kaç gün tatil soruları şimdiden merak konusu oldu. 2018 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı haftaiçine perşembe gününe denk geliyor. Perşembe günü resmi tatil olacak. Bir sonraki gün olan cumayı da izinli geçirebilecekler için 4 günlük bir tatil porgramı olacak gibi görünüyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı Nedir: Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.

30 AĞUSTOS’UN ÖNEMİ:  30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımı ile Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu tüm sevdiklerinizle paylaşabilmeniz için ister SMS olarak gönderebileceğiniz isterseniz de resimli olarak paylaşımda bulunabileceğiniz sözleri sayfamızda sizler için paylaştık.

Mustafa Kemal Atatürk’ün özlü sözleri ve mesajları...

İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı'mda yakınlarınızla SMS olarak veya Facebook, Twitter, Whatsapp gibi sosyal alanlarda paylaşabileceğiniz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın öneminin anlatan duygulu, coşkulu sözler ve resimli mesajlar…

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI ve SÖZLERİ

* Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

* Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

 * Biz büyük bir devrim yaptık. Bu güzel memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük.

* 30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

* Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.

* Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız.

* 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır.

* 30 Ağustos zaferi, tarih arasında bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin ne kadar kadir ve ne kadar muhyi bir kuvvet olduğunun en güzel misali olarak kalacaktır.

* Türkiye orduları bir devir kapatmıştır. Şimdi mazlum ve tutsak devletler ve uluslar artık vazgeçilmez bir reçeteye sahiptirler. Mustafa kemal’in utkusu, dünya için özgürlük ve bağımsızlık sancağıdır. MAHATMA GHANDİ

* Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos zaferinin yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.