BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  GÜNCEL

3 şehit askeri DNA belirleyecek

Geçimli Karakolu'na düzenlenen saldırıda nöbetçi kulübesinde şehit olan 3 askerin kimliğinin neden teşhis edilemediği belli oldu.

Abone ol

PKK'lıların saldırısına kahramanca direnen üç askerin bulunduğu nöbetçi kulübesi, roketatar ve el bombalarına hedef olmuş. 3 askerin cesetlerinin belirlenmesi için ailelerden DNA örnekleri alındı.

TEŞHİS İÇİN DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Geçimli Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, jandarma er Hakan Oktay ve jandarma er Yaşar Karadağ'ın cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Ankara'ya getirildi. Karakolun üs bölgesinde nöbet kulübesinden şehit düşen 3 askerin cesetlerinin belirlenmesi için ailelerden DNA örnekleri alındı.

Saldırıya uğrayan Geçimli Jandarma Karakolu'nun 100 metre yukarısında bulunan üs bölgedeki nöbet kulübesinde nöbetçi olan Uzman Çavuş Çelikkaya ile erler Oktay ve Karadağ, saldırıyı fark ederek teröristlere karşı koydu. Külübeyi ele geçirmek isteyen teröristlere kahramanca karşı koyan Çavuş Çelikkaya ile erler Oktay ve Karadağ, ilk aşamada teröristleri püskürttü. Çatışma ile üs bölge kulübesini ele geçiremeyeceklerini anlayan teröristler bu sefer RPG-7 roketatar ile saldırdı, ardından el bombaları attı. Roket ve el bombalarının infilak etmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, jandarma er Hakan Oktay ve jandarma er Yaşar Karadağ nöbet kulübesinde şehit düştü.

BABA; OĞLUMUN CENAZESİNİ İSTİYORUM

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın Ankara'daki evi ve evin bulunduğu sokak Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin babası Ahmet Çelikkaya, evin önünde taziyeleri kabul ederken, gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun teröristlere karşı kahramanca çarpıştığını anlatan baba Çelikkaya, "Oğlum bulunduğu kulübenin hainlerin eline geçmemesi için kahramanca karşı koymuş, sonuna kadar savaşmış. Ancak hainler bu sefer el bombaları ve roketatarlarla saldırmışlar. Oğlumun cenazesini bir an önce teslim almak istiyorum. Otopsinin bir an önce bitip oğlumun cenazesine kavuşmak istiyorum" dedi. Bu arada şehidin eşi Elif ise iki kez baygınlık geçirdi. Şehidin eşine evin önünde hazır bekletilen ambulanslarda bulunan sağlık görevlileri müdahale etti