BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL

Faturanızdaki bu numaralara dikkat!

Cep telefonu kullanıcıları son dönemlerde birden kabaran faturalardan şikayet etmeye başladı.

Abone ol

Gelen şikayetlere göre tüketiciler, 9711 , 9712 , 9720 , 9721 numaralarına mms atmadıkları halde faturaya bedeli yansıtılıyor ve bir numaradan bu servis numaralarına 150’ye varan mesaj attıkları iddia ediliyor.

Birbirini tanımayan birçok tüketici son günlerde aynı sorundan şikayetçi. İddialara göre bir gsm operatörü kullanıcılarına aşırı yüksek fatura ödetiyor. Gsm operatörünün aboneleri Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerde “Cep telefonu faturanızdaki 9711 , 9712 , 9720 , 9721 numaralarına dikkat” dedi. Bu numaralara mms attıkları iddia ediliyor. Multimedya mesaj yani MMS teknolojisi sayesinde metnin içerisine resim, müzik ve video dosyaları eklemek mümkün. MMS'in SMS (kısa mesaj) teknolojisine göre en belirgin ve ilgi çekici farkı metinle sınırlı kalmamasıdır. İşte benzer şikayetler şöyle:

KABARIK FATURALAR ÖDÜYORLAR

“31 ayrı şahıs, farklı zamanlarda aynı dertten muzdarip olmuştur. Tümü 9711 , 9712 , 9720 , 9721 numaralarına MMS atmakla itham ediliyor ve yüksek faturalar ödüyor. Birbirini tanımayan bu kadar insanın aynı sorunu yaşıyor olması, bireysel hata olarak değerlendirilemez. görünürde teknik bir sorun var ve bu kullanıcıya fatura edilmek isteniyor. Belki kullanılan telefonlarda bir uyumsuzluk var, belki şebekede sistemde bir yerlerde sorun var ama neticede bir sorun olduğu ortada. MMS atmadığımız halde atmış gibi gösterip, bedelini bize ödettirmeyin!”

FATURA ŞOKU

“En son faturam toplam 178 TL geldi. Aradım, bana önce 150 tane, sonra 130 tane, sonra 90 tane mms gönderdiğim söylendi. 48 saat sonra ayrıntılı fatura gelecek dediler, gelmedi. Ayrıntılı faturam geldi. Baktım bugünkü faturada benim 9711-9712-9720-9721-22 numaralarına sms attığım yazıyor. Attığımı kabul edersek dahi 150 tane sınırsız değil miydi? Bu neyin servisi, bana açıklama yapılmıyor. Faturamın son ödeme günü geldi. Oradan da ücret ekleyecekler.”

TELEFON KAYITLARINDA YOK

“Gsm operatörüne numaramı taşıdım. İlk ay faturam normal geldi. İkinci ay yani bu ay faturamda fazlalık görünce müşteri hizmetlerini aradım ve sebebini sordum. Yetkili kişi 10 tane mms kullandığımı söyleyince ayrıntılı fatura talep ettim. Zira 2000 sms ve sınırsız internet paketim varken, üstelik iyi model akıllı bir telefon kullanıp internet üzerinden bedava görüntülü konuşma ve sosyal paylaşım siteleri dururken mms kullanma ihtiyacım olmadığını bir türlü anlatamadım karşımdaki yetkiliye.Neticede fatura detaylarımı incelediğimde 9711, 9720, 9721, 9712 no'lu hatlara sms gönderdiğimi (Müşteri temsilcilerinin tabiriyle bunlar mms) fark ettim. Ben 15 yıllık öğretmenim ve bu numaralara sms veya mms göndermediğimi çok iyi biliyorum.Kaldı ki telefonumdaki kayıtlarda da her türlü bilgi mevcutken bahis konusu tarihlerde böyle bir kullanıma dair hiç bir kayıt bulamadım.Tekrar müşteri hizmetlerini arayıp faturamın incelenmesini istedim.Ben de bu arada internetten bu numaraların kime ait olduğunu araştırırken aynı durumun başkalarının da başına geldiğini gördüm.”

TAKTİK Mİ?

Gsm operatörünün 40 TL tutarındaki bir tarifesini kullanıyorum. Fakat bu ay faturam 22 TL fazla geldi.Detaylı faturayı incelediğimde hiç kullanmadığım 9222,9711,9720,9721,9712 numaralarına mesaj göndermiş görünüyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda hiçbir üyeliğim olmadığını söylediler, yani ücretlendirilmemem gerekiyor. Tam 22, bu şekilde mesaj görünüyor. Müşteri hizmetleri kendi faturalarında sms diye ücretlendirilmiş bu kendi numaralarının MMS numarası olduğunu iddia ediyor. Benim gibi yine aynı numaralar yüzünden haksız yere mağdur edilmiş kişiler de var. Bu nedenle bunun bir taktik olduğunu düşünüyorum.Faturayı yükseltebilmek için yapılmış bir oyun.Aramama ve bunun hiçbir üyeliğim olmadığı için olmaması gerektiğini söylemelerine rağmen hala dönüş yapmadılar.Bu faturanın düzeltilip bu almadığım hizmet için faturama yansıyan ücretin tarafıma geri ödenmesini istiyorum.”