BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

3 PKKlıya Kıbrısta suçüstü

Uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasını reddeden terör örgütüne darbe. Kıbrıs'ta yaşananlar Kandil'i zor durumda bıraktı

Abone ol

ABD'nin terör örgütü yöneticilerini ''uyuşturucu ticareti'' yaptıkları gerekçesiyle mal varlıklarını dondurma kararı vermesinin ardından, Kıbrıs Rum kesiminde PKK'lı 3 kişi 10 kilogram eroinle yakalandı.

PKK'nın sözde Kıbrıs Rum kesimi sorumlusu olay üzerine örgüt parasıyla Yunanistan'a kaçtı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kıbrıs Rum kesiminde yaşayan Kürt kökenlilerin yoğun şikayet ve ihbarları sonrasında harekete geçen güvenlik güçlerince Limasol kentinde kapsamlı bir operasyon düzenlendi.

Kürt kökenlilerin iş yerlerinin yoğun olduğu bölgeyi ablukaya alan polis, yol kontrolleri sırasında şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi. Polisin ''dur'' ihtarına uymayan 3 kişi otomobille kaçmaya çalıştı. Uzun süren takibin ardından, araç, ekip arabaları tarafından yolu kesilerek durduruldu. Araçta PKK'nın Kıbrıs Rum kesimi sorumlusu Mehmet K'nın oğlu Ahmet K. ile 2 kişi gözaltına alındı.

Çalıntı olduğu belirlenen otomobilde yapılan aramada, 10 kilogram eroin ile 1 adet G3 piyade tüfeği, bu silaha ait muhtelif mühimmat, 2 adet maske, 1 adet bıçak, 1 çift kelepçe, 1 adet cep telefonu, çok sayıda ziynet eşyası, örgütsel dokümanlar ile önemli miktarda para ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan PKK'lılar Limasol Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABD Hazine Bakanlığının, terör örgütü PKK'nın yönetim kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar'ı ''Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı'' olarak ilan etmesi ve mal varlıklarını dondurma kararının ardından gelişen olay terör örgütünü karıştırdı.

Terör örgütünün elebaşı Murat Karayılan, Kıbrıs Rum kesimindeki sözde sorumlusu Mehmet K'yı Kandil'e çağırdı. ''Özeleştiri vermek'' için Kandil'e çağrıldığı belirtilen Mehmet K. ''infaz edileceği'' korkusuyla örgüte ait yaklaşık 150 bin avro ile Yunanistan'a kaçtı.

Terör örgütünün sözde sorumlusu ''Diyar'' kod adlı İlhami Ü. de bir süre önce PKK'nın uzantısı derneğin önemli miktarda parayla örgütten kaçarak Yunanistan'a sığınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Kıbrıs Rum kesiminde Türk ve Suriyeli örgüt mensupları arasında bıçaklı sopalı kavgalar meydana gelmişti. İki grup arasında yaşanan kavga sabotaj eylemine dönüşerek, Türk uyruklu PKK'lıların liderliğini yapan Metin Ş. arabasında öldürülmek istenmişti. Olayın ardından Metin Ş'nin, olaydan sorumlu tuttuğu Semir İzzettin ve bir grup Suriyeli örgüt mensubu hakkında güvenlik güçlerine, ''şantaj, cinayete teşebbüs, uyuşturucu ve haraç'' suçlarından şikayet ve ihbarda bulunmuştu. Bunun üzerine, polis, Semir İzzetin ve arkadaşlarının yakalanması için yönelik ülke çapında operasyon başlatmıştı.