BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  GÜNCEL

3 çocuğu olanlara Belediye'den müjde

Kütahya'da Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, 3 çocuktan fazlasını yapanların masraflarını karşılayacaklarını söyledi

Abone ol

Simav'a bağlı Kuşu beldesinde belediyenin önderliğinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen geleneksel Bezme Şenliği ilginç görüntülere sahne oldu.

Bezme Şenliği'ne katılmak üzere yurdun dört bir yanından gelen Kuşulular sabahın erken saatlerinden itibaren doldurdukları harman yerinde belediyenin kurduğu kıl çadırlara yerleşerek hısım, akraba ve komşuları ile hasret giderdi. Simav Eynal Mehteran Takımı ile beldenin folklor ekibinin gösterilerinin renklendirdiği Bezme Şenliğinde belediyenin görevlendirdiği hanımlar gün boyu bezme yaparak misafirler ile konuklara ikramda bulundu.

Belediye Başkanı Halil Ergenç geçirdikleri trafik kazası sonrası sakat kalan Hamza Arı ve Nurullah Gürakan isimli iki engelli hemşehrisine akülü sakat arabası hediye etti. Simav Kaymakamı Yüksel Ünal da Simav Aşevi için hibe edilen döner makinesi ile davetlilere gün boyu dürüm döner ikram etti.

BELEDİYEDEN ÜÇ ÇOCUKLU AİLELERE MÜJDE

Belediye Başkanı bir sürpriz yaparak izleyenler arasında 3 çocuklu anneleri tören alanına davet ederek kendilerine çocuk bezi hediye etti. Başkan Ergenç, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesine uyarak üç çocuktan fazlasını yapanların masraflarını Kuşu Belediyesince karşılayacağız" dedi.

Pehlivan güreşleri ile heyecanın doruğa çıktığı 16. Kuşu Bezme Şenliklerine çok sayıda vatandaş katıldı. Miraç Kandili münasebetiyle akşamleyin Belediye Meydanı'nda dini sohbet programı düzenlendi.