BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  GÜNCEL

İstiklal'deki bu kuyruk neyin nesi?

Galatasaray İlköğretim Okulu'na kayıt için yapılan kura çekimi, İstiklak Caddesi'nde kuyruğa neden oldu

Abone ol

Yapılan kura çekilişi ile 5 bin öğrenciden sadece 50'si okumaya hak kazanırken, kura çekiminde çocuğunun ismini duyan veliler gözyaşlarına boğuldu.

Galatasaray İlköğretim Okulu'nda okumak için ön kayıt yaptıran 5 bin 727 öğrenciden 50'si çekilen kura ile okumaya hak kazandı. Sabah erken saatlerden itibaren İstiklal Caddesi'ne gelen veliler, kura çekiminin yapılacağı alana girebilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. Galatasaray Lisesi önünden başlayan kuyruk, neredeyse Taksim Meydanı'na kadar uzandı.

Kuyrukta bekleyen bazı veliler, 'Çocuğumuz istikbali için buraya geldik ama tam bir rezalet' derken, bazıları ise 'Bir ay önce başvurmuştuk. Umudumuz var. Çıkarsa çocuğumuzun geleceği için çok mutlu olacağız' dedi.

Galatasaray Lisesi bahçesinde, okul yönetimi ve noter huzurunda yapılan çekilişi oyuncu Tarık Pabuççoğlu gerçekleştirdi. Sıcak havaya rağmen Galatasaray Lisesi bahçesini dolduran veliler ve çocuklar, heyecanla çekilişi takip etti. Çekiliş sonunda çocuğunun ismi okunan veliler gözyaşlarına boğulurken, çocuklar ise olduğundan habersiz bir şekilde ailelerinin sevincini izledi. Çekilişin tamamlanmasıyla ön kayıt yaptıran 5 bin 727 öğrenciden 50'si Galatasaray İlköğretim Okulu'nda okumaya hak kazandı.