BIST 10.232
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.405,91
HABER /  GÜNCEL

2B'de köylüler lehine kanun teklifi

2B arazilerinin satışında önemli değişiklik yolda. AK Parti'li Canikli hazine arazilerinin satışına ilişkin kanun teklifi hazırladı

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekillerinin Meclis Başkanlığına verdiği kanun teklifine göre, 400 metrekareye kadar olan taşınmazların satışında rayiç bedel oranı yüzde 50'ye düşürülüyor.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Ayşenur Bahçekapılı, Mahir Ünal ve Ahmet Aydın'ın imzasını taşıyan kanun teklifi, 2B arazilerinin satışını düzenleyen kanunda değişikliklik yapıyor.

KÖYLÜLER RAYİÇ BEDELİN YARISINI ÖDEYECEK

Buna göre hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedeli, 400 metrekareye olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak.

Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde yüzde 50 satış bedeli hesaplanması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için hesaplanacak.

Teklifle özellikle kırsal kesimde 2-B taşınmazlarının 400 metrekareye kadar kısmında sadece oturabilecek evi ya da geçimini sağlayacak bahçesi olan dar gelirli ve alım gücü olmayan vatandaşların ödemelerine kolaylık getiriliyor.

Geçen yıl yürürlüğe giren kanunda taşınmazların satış bedelinin rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanması hüküm altına alınmıştı.