BIST 10.239
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.405,30
HABER /  DÜNYA

298 yıl ceza

Samsun’da yaklaşık 30 milyon lira değerindeki altınlarla kayıplara karıştıktan sonra yakalanarak tutuklanan kuyumcu, toplam 298 yıl hapis ce...

Abone ol

Samsun’da yaklaşık 30 milyon lira değerindeki altınlarla kayıplara karıştıktan sonra yakalanarak tutuklanan kuyumcu, toplam 298 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre, kuyumcu Tekin Y.(53), ‘emanet’ diyerek aldığı 30 milyon lira değerindeki altın ve paralarla birlikte ortalıktan kayboldu. İş yerinin kapalı olmasından şüphelenen vatandaşların şikayetinin ardından polis, Tekin Y.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili Tekin Y. ile birlikte haklarında dava açılan 4 kişinin Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yargılanması sona erdi.
314 kişinin mağdur olarak şikayetçi olduğu davada "hizmet nedeniyle tüzel kişinin güveni kötüye kullanmak" suçundan yargılanan kuyumcu Tekin Y., 298 kişiyi dolandırmak suçundan 1’er yıl olmak üzere toplam 298 yıl hapis cezasına çarptırılırken, şikayetçi 16 kişinin ise para ve altınlarını ticareti amaçlı verdikleri gerekçesiyle bu kişiler hakkında açılan davadan beraat etti. Aynı davada yargılanan diğer 4 kişi de beraat etti. Hakim ayrıca Tekin Y. ile birlikte ele geçen ve emanette bulunan 30 kilo altının ise mağdurlara iadesine karar verdi.
(İHA)