BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.390,00
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli isyancılar bir aslanı yemiş

Times'ın dünya haberleri sayfalarında Suriye'nin başkenti Şam'ın dış mahallelerinde abluka altında kalan Suriyeli muhaliflerin açlıktan bir hayvanat bahçesinden aldıkları bir aslanı kesip, yedikleri belirtiliyor.

Abone ol

Savaşlar en kötü biçimde, varolmak için başkalarına muhtaç olanları etkiliyor.

Çocuklar, yaşlılar ve hastalar bunların başında geliyor.

Evcil veya hayvanat bahçelerindeki hayvanlar da bunlardan sonra.

Afganistan'a ABD saldırısının başlarında Kabil hayvanat bahçesindeki bir aslanın hali dünya kamuoyunu günlerce meşgul etmişti.

Şimdi de Times, Suriyeli muhaliflerin hayvanat bahçesinden aldıkları bir aslanı kesip, yediklerini bildiriyor.

İngiliz gazetesi bunun nedeninin, Suriye'nin başkenti Şam'ın dış mahallelerinde abluka altında kalan muhaliflerin açlıkla burun buruna olmaları olduğunu belirtiyor.

El Karya el Şama Hayvanat Bahçesi'nden alındığı söylenen ve bir deri bir kemik kaldığı olduğu görülen aslanın kesim görüntülerinin muhaliflere ait internet sitelerinde görüldüğü vurgulanıyor.

Gazete Suriye Ordusu'nun Şam'ın doğusundaki Guta bölgesine uyguladığı ablukanın altı aydan uzun bir zamandır devam ettiğini söylüyor ve bölge halkının gıda kıtlığı yaşandığını anlattığını belirtiyor.

Times geçen ay da din adamlarının bölge halkının normal koşullarda yenilmesi haram sayılan kedi, köpek ve eşek gibi hayvanları yiyebileceğini bildiren bir fetva verdiğini de hatırlatıyor.

Gazete ayrıca kuşatma altındaki halkın yaprak ve baharatlarla tatlandırılan kaynamış suyla hayatta kalmaya çalıştığını söylüyor.