BIST 10.229
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,42
HABER /  DÜNYA

Kadavra oldu

Bursa’nın Gemlik ilçesi yakınlarında bir otomobilin çarpması neticesinde telef olan ayı, Büyükorhan Meslek Yüksekokulu’nda müze teknikleri d...

Abone ol

Bursa’nın Gemlik ilçesi yakınlarında bir otomobilin çarpması neticesinde telef olan ayı, Büyükorhan Meslek Yüksekokulu’nda müze teknikleri dersine kadavra oldu.
Bursa-Yalova yolunun Gemlik ilçesi yakınlarında geçtiğimiz günlerde 34 EP 0745 plakalı otomobilin çarpması neticesinde telef olan ayı, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne getirildi. Uludağ Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı ve Büyükorhan MYO Müdürü Prof Dr. İsmail Hakkı Uğurtaş’ın çabalarıyla Büyükorhan MYO’ya getirilen ayı ders malzemesi olarak kullanılmak üzere yüzülüp kadavra yapıldı. Büyükorhan Meslek Yüksekokulu’nda hocalık Balıkesir Dursunbeyli tahnit ustası Sadi Bagana tarafından otopsisi yapılan, derisi yüzülerek postu çıkarılan ayı, müze teknikleri dersinde kullanıldı. Ayının, içi doldurularak hem sergileneceği, hem de derslerde kullanılmaya devam edileceği bildirildi.

"ÜZÜLDÜK AMA..."
Sadi Bagana, ayının tahnit işlemlerinin tamamlanmasından sonra 2-3 ay içinde Uludağ Üniversitesi Yaban Hayatı ve Zooloji Müzesi’nde görsel olarak yerini alacağını belirtti. Bagana, böyle güzel bir hayvanın trafik kazasında öldüğüne üzüldüklerini, ama hayvan yol kenarında telef olmadan ellerine geçtiği ve öğrencileri ile birlikte inceleyebildikleri için sevindiklerini belirtti.
Bu arada, ölü ayının derisinin yüzülmesine öğrenciler ve çevredeki çocuklar büyük ilgi gösterdi. Kadavralık ayıyı yüzerken üniversite öğrencilerine aynı zamanda yaptığı işle ilgili ders veren Sadi Bagana’nın ise rahatlığı dikkati çekti. Ölü ayının yüzülmesi derslerde kullanılmak üzere kameraya çekildi.
(İHA)