BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,23
HABER /  GÜNCEL

29 Ekimde terör hutbesi

29 Ekim'de terör olayları dolayısıyla yarın camilerde hutbe okunacak.

Abone ol

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve terör olayları dolayısıyla yarın camilerde hutbe okunacak.

Cumhuriyet'in, 84. yılının kutlanacağı belirtilen hutbede, vatandaşların asırlardır karşılıklı saygı, sevgi, birlik ve dirlik içinde yaşadıkları örneklerle anlatılacak.

Hutbede, şöyle denilecek:

''Bu milletin kahramanlığı sayesinde ülkemiz bağımsızlığını korudu. Kurtuluş Savaşı'nda 'imkansız' denileni başardık. Dünyanın, 'Artık her şey bitti' dediği noktada bu millet, kendisine inanan ve güvenen yürekli kumandanlarıyla ve insanıyla vatanını kurtardı, bağımsızlığını korudu ve kutsal değerlerini çiğnetmedi. Sonra milletimiz, bu büyük zaferin kumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk etrafında, cumhurun yani milletin iradesine saygıyı sistemin temeline koyan bir yönetim şeklini benimsedi. Bunun adı Cumhuriyet'tir.''

Son günlerde terör örgütünün hain saldırılarının tırmanışa geçmesi ve bunun sonucu akan şehit kanlarının milleti derinden üzdüğü kaydedilen hutbede:

''Bu saldırıların milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin bütünlüğünü hedef aldığı ve bizi birbirimize düşürmeyi amaçladığı aşikardır. Millet olarak bu tuzağa düşmeyeceğiz. Duygulanacağız, üzüleceğiz ama muhakkak suretle aklımızla ve basiretimizle hareket edeceğiz. Haklı tepkilerimizi gösterirken, bu ülkede asırlardır bin bir emekle kurduğumuz ve koruduğumuz kardeşlik bağlarımızı ve birlik ruhumuzu zayıflatacak tutum ve davranışlardan da kesinlikle kaçınacağız'' görüşlerine yer verilecek.