BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  POLİTİKA

27 Nisan gecesi neler yaşandı?

Bakan Atalay, 27 Nisan bildirisiyle ilgili ilk kez detaylı açıklamalarda bulundu ve o gece neler yaşandığını anlattı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Habertürk Tv'de yayınlanan 'Basın Kulübü' programında Nihal Bengisu Karaca, Belkıs Kılıçkaya, Ceyda Karan ve Selçuk Tepeli'nin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini yaşarken, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan ve fırtına koparan 27 Nisan bildirisiyle ilgili ilk kez detaylı açıklamalarda bulundu ve o gece neler yaşandığını anlattı.

"ÇOK KARARLI VE EMİN ADIMLARLA..."

27 Nisan bildirisinin, AK Parti'nin mihenk taşı olduğunu belirten Beşir Atalay, "O gece bildiriyi ilk duyduğumuzda 'Hemen bir araya gelmeliyiz' diye düşündük" dedi. Atalay, 27 Nisan gecesi yaşananları anlatmaya şöyle devam etti:

"Sabaha kadar çalışma yaptık. Eklemeler, çıkarmalar, düzenlemeler yaptık. Başbakan'la bir araya gelinecekti o sabah... Başbakan da Kızılay Genel Kurulu'na katılacaktı. Sonra birlikte konuta geçtik, çok kararlı çok emin adımlarla... Kendi aramızda istişare yaptık. Hükümet sözcümüzün metni okumasına karar verildi. Çok kararlı, emin adımlarla, baştan beri düşüncemiz, tutumumuz, dik duruşumuzu koruduk ve ülkeyi bunlardan kurtarmayı amaçladık. Açıklamanın Başbakanlık'ta yapılmasını uygun bulduk ve bildiri orada açıklandı."

"BAZI PARTİLER TASFİYE OLDU"

Başbakan Yardımcısı Atalay, bu açıklamanın çok önemli bir adım olduğunu ve Türkiye'yi rahatlattığını söyleyen Atalay, 27 Nisan bildirisinin AK Parti dönemindeki en antidemokratik gelişme olduğunu kaydetti. Atalay'a göre Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananlar, bazı partileri de tasfiye etti:

"Diyelim ki o zamanki iki parti üyesi Meclis'e katılmadı. Hatta şunlar şunlar olursa katılırız dedi. Bu süreç onları tasfiye etti"