BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.479,42
HABER /  GÜNCEL

Jokeylerin PKK isyanı!

Jokey Selim Kaya'ya yönelik PKK iddiası her geçen gün biraz daha büyüyor

Abone ol

Şanlıurfalı Jokey Selim Kaya’ya hemşerilerinden destek, ‘Selim için gerekirse yarışlardan çekiliriz. Doğulular PKK’lı değil…”

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin ve Jokey Selim Kaya arasında yaşandığı iddia edilen “PKK Krizi” sonrası açıklama yapan Şanlıurfalı at sahipleri ve jokeyler, ‘Gerekirse yarışlardan çekiliriz. Doğuda yaşayan insanlar PKK’lı değil” mesajı verdi.

"PKK'LI GÖSTERTME ÇABASI"

Takvim gazetesine açıklamada bulunan dizginlerin sahibi profesyonel jokey Selim Kaya, Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin'i kendisini dışlamakla suçladı ve "Girgin beni PKK'lı gibi göstermek istiyor” dedi. Olayın ulusal basında da geniş yer bulmasıyla uzun süreden beri yaşandığı iddia edilen skandal gelişmeler günyüzüne çıktı. Konuyla ilgili Girgin’den henüz bir açıklama yapılmazken, hemşerileri ve Şanlıurfa’da bulunan diğer illerden gelen jokeyler durumu kınadıklarını ifade etti. Yarışan atların yüzde 75’ine Şanlıurfalıların sahip olduğunu belirten jokey ve at sahipleri, “Şanlıurfa’da 600 at bir o kadar da sahibi, 30 jokey ve aprati ile 8 antrenör var. Şanlıurfa’dan yarışa katılan atların oranı diğer bölgelerin tümünden daha fazla. Özellikle Arap Atlarının yüzde 75’ine Şanlıurfalılar sahip. Selim Kaya hepimizin örnek aldığı ve ulaşmak istediği bir noktadır. Jokeyliğin Türkiye’deki en üst seviyesidir. Şayet Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin’in Selim Kaya’ya yönelik sarfettiği sözler gerçeği yansıtıyorsa, Kaya’ya destek olarak yarışlardan çekiliriz” dedi.

ÖLÜM TEHDİTİ

Jokey ve at sahipleri yaptıkları açıklamada, “Yabancı jokeyler Şanlıurfa’ya gelmemeleri konusunda uyarılıyor. Onlara Urfa’ya gitmeyin, doğuya gitmeyin sizleri öldürürler, diyerek korkutuyorlar. Jokeyler arasında doğu fobisi oluşturulmuş durumda. Doğulu at sahipleri Urfa dışına çıktığı zaman 80 handikap puanı ile bile ahır bulamıyor. Ama İstanbul’dan bir at geldiği zaman 50 handikap puanı ile bile ahır veriliyor. Dışarıda Jokeylerimize de iyi davranmıyorlar. Atlarımıza neden ahır vermiyorsunuz? Diye sorduğumuzda, “Sizin puanınız Urfa puanı” cevabını alıyoruz. Urfa da Türkiye’ye bağlı değil mi?” diye sordu.